Hradec s Baníkem remizoval. Většinu druhé půle hrál oslaben

4. 9. 2022   |   Martin Augustin
Votroci nastoupili do duelu s Baníkem i s čerstvými posilami Čihákem a Trusou v základní sestavě. Východočeši se postarali o natažení série bez porážky už na čtyři zápasy. První poločas byl velmi opatrný a šance na změnu skóre téměř nepřinesl, po změně stran už to bylo jiné. Hradec hrál od 55. minuty o deseti po vyloučení Novotného. Tlak Ostravy však ustál a v závěru mohl vsítit vítězný gól, leč balon do sítě nedoputoval, a tak se oba celky rozešly smírně.
7. kolo, neděle 4. 9. 2022, 16:00

FC Hradec Králové

FC Baník Ostrava

0:0
0:0

Rozhodčí: Radina – Mokrusch, Volf.

Žluté karty: 79. Harazim, 82. Smrž, 90+4. Reichl – 26. Lischka, 62. Fleišman, 67. Takács. Červené karty: 56. Novotný (HKR).

Držení míče: 48 % : 52 %. Střely na bránu: 2:3. Střely mimo: 5:3.

Rohové kopy: 2:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:16.

Diváci: 2022.

FC Hradec Králové:

Reichl – Jakub Klíma, Čihák, Smrž – Gabriel, Rada (75. Ševčík), Kodeš, Ryneš (46. Novotný) – Kubala, Trusa (65. Kučera) – Vašulín (65. Harazim, 85. Rybička).

FC Baník Ostrava:

Laštůvka – Ndefe (73. Šehić), Frydrych, Lischka, Fleišman – Takács, Kaloč – Buchta, Mišković (53. Jaroň), Kuzmanović – Jiří Klíma.



Reportáž

Hradec v závěru poločasu podržel Reichl

Hradec nasadil do základní sestavy i obě čerstvé posily, hosty z plzeňské Viktorie Filipa Čiháka a Mateje Trusu. Čihák nahradil ve stoperské trojici vykartovaného Čecha, Trusa měl za úkol podporovat útočné duo Vašulín – Kubala.

Od začátku se hrálo opatrné a bojovné utkání. Z úvodu stojí za zmínku jen hezký průnik domácího Ryneše, který se přes bránícího Kaloče snadno dostal do pokutového území, jeho prudkou přihrávku před bránu však zablokoval Lischka. První střelecký pokus vyprodukoval hostující Baník. Buchta doběhl míč v pokutovém území a po následné zpětné přihrávce střílel nepřesně Kaloč. Ve 28. minutě předal Trusa před šestnáctkou míč Radovi. Kapitán Hradce se odhodlal ke střele, která sice směřovala mezi tyče. Scházela ji ale razance a brankář Laštůvka tak balón v pohodě schoval v rukavicích.

O pár minut později ukončil obléhání hostující šestnáctky ranou vysoko nad Smrž. Východočeši pak mohli zahrozit také po standardce Rady. Na jeho centr se Laštůvka nedostal, ovšem nikdo z nabíhajících fotbalistů v bílém si balón rovněž nenašel. Ve 43. minutě si Ostravané vytvořili největší šanci celé první půle. Centr Takácse dokázal na přední tyči pohotově tečovat nabíhající Jíří Klíma a domácí musel podržet reflexivním zákrokem gólman Reichl.

Votroci remízou prodloužili sérii bez porážky

Po přestávce začali lépe hosté. Reichl nejprve likvidoval další příležitost Klímy a v 55. minutě dokonce Buchta v pádu nastřelil bližší tyč. Krátce před zakončením byl navíc faulován střídajícím Novotným, který uviděl přímou červenou kartu. Následný přímý kop zahrával Kuzmanović, jehož střelu tečovala domácí zeď do protipohybu Reichla a těsně vedle brány.

Hradečtí se pak v deseti ocitli pod tlakem soupeře, který vycítil šanci skórovat. Po nahrávce Ndefeho pálil Buchta z pravé strany šestnáctky těsně vedle vzdálenější tyče. O chvíli později to zkoušel zpoza velkého vápna technicky Kuzmanović a další velmi dobrý zákrok musel vytáhnout Reichl. Svěřenci kouče Koubka pak po prostřídání a změně rozestavení nápor Ostravy otupili. V dalších minutách tak přinesla vzrušení především nepříjemná srážka hlavami hostujícího Ndefeho se střídajícím Harazimem, po níž musel střídat nejprve hostující obránce a později i fotbalista Hradce.

Čtvrthodiny před koncem to drze zkoušel domácí Kučera, který si to namířil do pokutového území a míč mu ukradl až včas vyběhnuvší Laštůvka. V samotném závěru pak mohli domácí i v oslabení strhnout výhru na svou stranu. Po standardní situaci hlavičkoval Čihák z bezprostřední blízkosti do středu brány a Laštůvka tak stačil balón vyrazit.

Hodnocení Filipa Čiháka

Hodnocení Michala Reichla

Ohlasy

Hodnocení Miroslava Koubka

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Aktuální zprávy

Na duel se Slavií zbývají poslední lístky