Hradec loupil v Praze! Bohemians zdolal 2:1

22. 8. 2022   |   Lukáš Foff
Odložené utkání 4. kola s Bohemians vyšlo Votrokům na jedničku. Hradec se ve 23. minutě dostal do vedení zásluhou Kubaly, o sedm minut později náskok navyšoval kapitán Vlkanova. Do první přestávky se sice na druhé straně trefil z penalty Puškáč, jenže druhá polovina duelu už branku nenabídla, takže Hradec má na svědomí první ligovou porážku Bohemians v této sezóně!
4. kolo, pondělí 22. 8. 2022, 19:00

Bohemians Praha 1905

FC Hradec Králové

1:2
1:2

Branky a nahrávky: 37. Puškáč (pen.) – 23. Kubala, 30. Vlkanova (Kučera).
Rozhodčí: Zelinka – Pečenka, Ratajová.
Žluté karty: 79. Valeš - 12. Kubala, 35. Reichl, 36. Rada, 48. Klíma, 76. Vašulín, 78. Kodeš.
Držení míče: 57 % : 43 %. Střely na bránu: 7:11. Střely mimo: 9:3.
Rohové kopy: 4:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:18.
Diváci: 4321.

Bohemians Praha 1905:

Valeš - Köstl, Křapka, Hůlka - Dostál, Jindřišek (82. Beran), Petrák, Kovařík (66. Nový) - Hronek, Jánoš (71. Mužík) - Puškáč (82. Hála).

FC Hradec Králové:

Reichl – Klíma, Ševčík, Čech – Kučera, Rada (82. Gabriel), Kodeš, Ryneš – Kubala (75. Prekop), Vašulín, Vlkanova (90.+2 Novotný).



Reportáž

Skvělý fotbal zahřál zmoklé fanoušky v Ďolíčku

Počasí se v hlavním městě neumoudřilo ani v náhradním termínu zápasu mezi Votroky a Bohemians 1905, ale na kost promočené fanoušky obou týmů určitě musel hřát fotbal. Hned v první minutě se do šance hnal Daniel Vašulín, ale jeho pokusu chyběla razance, takže Valeš si připsal první zákrok. Druhý musel vytáhnout ve 14. minutě, když si Ryneš výborně zasekl míč ve vápně a zacílil na bránu, jenomže domácí brankář míč vytáhl na břevno.

Po čtvrthodině hry se osmělila také Bohemka, která zaútočila dlouhým pasem Köstla na Puškáče. Reichl se rozhodl vyběhnout z brány a byť byl u míče později než útočník klokanů, gólem tato akce neskončila, protože střela šla vedle. První branka padla ve 23. minutě. Adam Vlkanova si skvěle pohybem řekl o míč u levé lajny, poslal střílený pas do vápna, který zakončil Vašulín a na dorážku číhal Filip Kubala, který jen doklepl míč k tyči a mohl jít slavit.

O sedm minut později se Hradečtí radovali podruhé. Milimetrový centr poslal do vápna Jakub Kučera přesně na hlavu nejmenšího muže na hřišti Adama Vlkanovy, který opět ukázal, že góly umí dávat i hlavou. Ve 37. minutě euforii Východočechů trochu přibrzdil sudí Zelinka, který se na výzvu kolegy u videa šel podívat na souboj Kodeše s Jánošem a vyhodnotil jej jako penaltový. David Puškáč měl při penaltě štěstí, protože Reichl skvěle vystihl směr, ale míč přesto skončil za jeho zády. V poločase tak bylo skóre 2:1 pro Votroky.

Druhý poločas branku nepřinesl, Votroci výhru udrželi

Klokani nastoupili do druhého poločasu hodně aktivně a bylo evidentní, že se budou snažit tlačit co nejvíce do útoku. V 53. minutě dostal míč ve vápně skvěle proti noze Hronek, ale jeho placírka zamířila vedle pravé tyče Reichlovy brány. O pár vteřin později pro změnu zakončoval Puškáč, ale hostující defenziva srazila míč na roh. Povedenou dvouminutovku Bohemians zakončil opět Hronek, tentokrát střelou bez přípravy, ale jeho koníček lízl břevno a skončil za bránou.

Hradečtí byli pod tlakem a potřebovali také zahrozit, tak za to vzal Jakub Rada ze střední vzdálenosti, ale Valeš byl u své levé tyče včas a vytáhl pěknou robinzonádu. Hrálo se v obrovském tempu, takže o minutu později měl šanci zase Jánoš, ale svoji hlavičku poslal vedle brány.

V 64. minutě předvedl výbornou akci Filip Kubala a pořádně protáhl brankáře Bohemians. Poté se hra trochu zklidnila, Východočeši se mnohem více soustředili na bránění jednogólového náskoku. Občas ale zahrozili, jako třeba v 81. minutě, kdy Ševčík šajtlí hledal Vašulína, kterému chybělo pár centimetrů. Poslední minuty byly pro obranu Votroků krušné a létalo to kolem jejich brány všemi směry, nakonec však žádný míč neskončil za Reichlem. Hradec tak vyloupil Ďolíček a připsal si tři body.

Hodnocení Adama Vlkanovy


Hodnocení Jakuba Rady

Ohlasy

Hodnocení Miroslava Koubka

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Rozhovory

Kodeš? Válečník! Aby ho odnesli, muselo by to být vážné, uznává Ladislav Krejčí

Rozhovory

Dobrá forma? Snažím se to brát s pokorou, směje se Štěpán Harazim