Hradec s Plzní srdnatě bojoval, padl však 1:2

13. 8. 2022   |   Lukáš Foff
Votroci po týdnu narazili na dalšího těžkého soupeře, úřadujícího mistra ligy. S Viktorií Plzeň sehráli naprosto vyrovnaný part i přesto, že od 29. minuty hráli po vyloučení Smrže o deseti. Remízový duel strhl na stranu soupeře bývalý Hradečák Václav Pilař, který se s rukama nad hlavou omlouval tribunám. Jedinou branku domácích dal nádhernou patičkou Filip Kubala, hosté však skórovali dvakrát.
3. kolo, sobota 13. 8. 2022, 19:00

FC Hradec Králové

FC Viktoria Plzeň

1:2
1:1

Branky a nahrávky: 44. Kubala (Kodeš) – 39. Chorý, 84. Pilař.

Rozhodčí: Klíma – Paták, Antoníček.

Žluté karty: 65. Rada, 86. Novotný, 89. Čech – 67. Tijani. Červené karty: 29. Smrž.

Držení míče: 38 % : 62 %. Střely na bránu: 5:7. Střely mimo: 2:10.

Rohové kopy: 5:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:7.

Diváci: 1900.

FC Hradec Králové:

Reichl – Klíma, Čech, Smrž – Kučera (66. Harazim), Rada, Kodeš (87. Prekop), Ryneš (83. Novotný) – Kubala, Vlkanova – Vašulín.

FC Viktoria Plzeň:

Staněk – Havel, Tijani, Pernica, Jemelka – Sýkora (46. Čermák), Bucha, Ndiaye (63. Pilař), Mosquera (63. Bassey) – Kliment (46. Kopic), Chorý (72. Jirka).



Reportáž

Góly začaly padat po vyloučení Smrže

Potřetí v řadě čekala na svěřence trenéra Koubka těžká šichta, protože Plzeň po postupu do čtvrtého předkola Ligy mistrů rozhodně nenechala své tahouny odpočívat. Hradečtí fotbalisté ale od začátku drželi s favoritem krok a působili velmi dobrým dojmem. Hodně vidět byl zejména Adam Vlkanova, který jako první provětral rukavice Jindřicha Staňka.

Ve 25. minutě přišla první gólovka Votroků. Filip Kubala vystřelil zpoza vápna k levé tyči a Adam Vlkanova byl připraven na dorážku pod horní tyč, jenomže opět výtečně zasáhl plzeňský gólman. Ve 29. minutě se nejprve domácí dožadovali faulu po velmi sporném zákroku na debutanta Ryneše, ale rozhodčí hru pustil a následný brejk na opačné straně hasil Vojtěch Smrž příliš pozdě. Tomáše Chorého sestřelil v úniku a rozhodčí musel vytáhnout červenou kartu.

Viktorka početní výhodu zužitkovala ve 39. minutě. Jhon Mosquera poslal skvělý míč na volného Tomáše Chorého, který hlavou uklidil přesně k tyči. Jenomže Votroci ukázali už proti Slovácku, že umí hrát v deseti hráčích velmi aktivně. To samé platilo i proti Plzni a přišla zasloužená odměna. Ve 44. minutě vypálil Petr Kodeš a Filip Kubala fantastickou patičkou míč usměrnil za bezmocného Staňka. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

O výhře Plzně rozhodl ex-hradecký Václav Pilař

Do druhého poločasu vyslal Michal Bílek dva nové muže – Jana Kopice a Aleše Čermáka, kteří rozhodně oživili hru Západočechů. Po průniku Kopice po pravé straně se míč trochu šťastně v 57. minutě odrazil k Jhonu Mosquerovi, který levačkou překopl poloprázdnou bránu. Jinak se ale Hradec dál držel a na hřišti prakticky nebylo poznat, který tým má o hráče méně.

V 67. minutě dokonce mohli jít Východočeši do vedení, když Adam Vlkanova poslal skvělý centr z přímého kopu do vápna a Staněk míč srazil jen před sebe, jenomže Matěj Ryneš v těžké pozici také překopl místo určení. S blížícím se koncem zápasu Plzeň tlačila čím dál více a v 80. minutě to akrobaticky zkusila nová posila Viktorky Bassey, jenomže netrefila bránu.

V 84. minutě však přišel zlomový moment. Kopic na pravé straně vápna vykouzlil několik zasekávaček a připravil míč pro Václava Pilaře, který prakticky nemohl minout. Hradecký odchovanec sympaticky branku neslavil. V nastaveném čase měl ještě solidní příležitost Daniel Vašulín, ale nepropálil dvojblok vystavěný soupeřovými obránci. I přes velmi srdnatý výkon tak Votroci aktuálního mistra ligy o body neobrali a prohráli 1:2.

Hodnocení Petra Kodeše

Hodnocení Filipa Kubala

Ohlasy

Hodnocení Miroslava Koubka

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B