Snový start! Hradec přemohl pražskou Slavii

31. 7. 2022   |   Lukáš Foff
Hradečtí fanoušci možná ve skrytu duše věřili, že by se mohlo podařit podruhé v řadě porazit Slavii, ale nahlas o tom nikdo raději nemluvil. Votroci to však opět dokázali, a to po heroickém výkonu v defenzivě. Jediný gól v zápase zapsal Daniel Vašulín, který zužitkoval perfektní souhru s Filipem Kubalou. Východočeši zapsali před vyprodaným stadionem do tabulky extrémně cenné tři body.
1. kolo, neděle 31. 7. 2022, 16:00

FC Hradec Králové

SK Slavia Praha

1:0
0:0

Branky: 54. Vašulín (Kubala).

Rozhodčí: Zelinka – Hájek, Kříž.

Žluté karty: 36. Kučera, 90+1. Reichl – 45+2. Douděra. Červené karty: nebyly uděleny.

Držení míče: 29 % : 71 %. Střely na bránu: 2:4. Střely mimo: 0:5.

Rohové kopy: 3:8. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:4.

Diváci: 5000 (vyprodáno).

FC Hradec Králové:

Reichl – Klíma, Čech, Smrž – Harazim, Kučera, Kodeš, Leibl (16. Rybička) – Kubala (73. Rada), Vlkanova (C) – Vašulín (83. Prekop).

SK Slavia Praha:

Mandous – Douděra, Ousou, Santos (75. Tecl), Oscar – Holeš (C), Tiéhi (72. D. Jurásek) – Usor (59. Provod), Traoré (59. P. Ševčík), Ewerton – Jurečka (59. Lingr).



Reportáž

Defenziva Hradce držela Sešívané na distanc

První ligové utkání nové sezóny zahájili Votroci velmi srdnatě a vyrukovali s podobnou taktikou, která slavila proti Slavii úspěch v minulém ročníku. Útočná tykadla Kubala s Vašulínem byla pravidelně připravena na polovině hřiště přebírat míče zády k bráně a uhrávat důležité souboje s ohledem na potenciální brejky.

Problém pro trenéra Miroslava Koubka přišel v 15. minutě, když Michal Leibl špatně došlápl. Na hřiště se vrátil a chtěl to ještě zkusit, ale bolavý kotník ho dál nepustil, takže o minutu později na jeho místo přišel Petr Rybička. První náznak šance v zápase přišel ve 27. minutě, když Adam Vlkanova nastřelil míč z pravé strany do vápna a Daniel Vašulín jej lehce ztečoval, jenomže přesně do rukavic brankáře Mandouse.

Slavia kontrovala o minutu později zblokovanou střelou Ibrahima Traorého. Hrálo se poměrně ostře, ale první žlutá karta přišla až ve 36. minutě, za šlapák ji viděl Jakub Kučera. Ani jedno mužstvo si v prvním poločase nebylo schopné vypracovat tutovou šanci. Pražané zahrozili skutečně vážně jen jednou, a to ve 42. minutě, když z hranice vápna vypálil Traoré, ale Reichl nadvakrát míč zkrotil. Na konci poločasu přišel ještě jeden zápis do statistik, žlutou kartu si za držení Vašulína vysloužil David Douděra.

O famózní výhře Černobílých rozhodl Vašulín

Druhá půlka začala dvěma rohovými kopy Hradce, jenomže z nich nic nebylo, a ještě o jeden více vzápětí měla Slavia. Hradecká obrana to však uskákala, takže z nich žádné nebezpečí nehrozilo. Klíčovým okamžikem zápasu se stala 54. minuta. Michal Reichl vykopl míč přesně na nohu Filipa Kubaly, který jej ukázkově zalepil. Následně vyslal kolmicí do úniku Daniela Vašulína, ten si šikovně položil Douděru a střelou mezi nohama Mandouse otevřel skóre zápasu – 1:0.

Slavistický trenér Jindřich Trpišovský zareagoval hned trojím střídáním, ale i tak to byli zase domácí, kdo měl náznak šance. Vojtěch Smrž se na levé straně dostal k míči a hledal volného Kubalu před bránou, jenomže míč poslal jen k Aleši Mandousovi. O pár chvil později byl v permanenci opět Reichl, ale křižnou střelu Ewertona bezpečně ukryl v rukavicích.

Ukázalo se, že hradečtí trenéři měli při výběru brankáře šťastnou ruku. Michal Reichl totiž v poslední dvacetiminutovce čaroval. Slavia očekávaně zatlačila Votroky do hlubokého bloku a na bránu Východočehů to pořádně létalo. V 90. minutě vyslal bombu Ousou na bližší tyč, ale mrštný gólman Hradce ji vytáhl na roh. Poradil si i s tím, když mu v poslední minutě Smrž nepříjemně tečoval míč do protipohybu a pak už mohl jít se spoluhráči slavit. Hradecká obrana odolala a Votroci vyhráli senzačně 1:0.

Hodnocení Vojtěcha Smrže

Hodnocení Daniela Vašulína

Ohlasy

Hodnocení Miroslava Koubka

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Základní část jde do finále. Votroci vyrazí do Liberce

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků