Ženy si zajistily postupovou pozici

14. 5. 2022   |   zen, foto: Pavel Jiřík ml.
Na domácí půdě s přehledem ženy porazily Baník Ostrava a tři kola před koncem soutěže mají jistotu druhého místa, což je postupová pozice do první ligy.
17. kolo, sobota 14. 5. 2022, 14:00

FC Hradec Králové

FC Baník Ostrava

4:1
3:0

Branky: Svobodová, Hrbková, Novotná, Kovářová


Ohlasy

Jaroslav Kosina, trenér: Baník byl po podzimní části jasným favoritem, ale start do jara se mu nepodařil, takže se propadl až na čtvrtou příčku. Nám se povedl vstup do zápasu, po sérii rohů se trefila Verča Svobodová. Střelou pod břevno zvýšila Kája Hrbková, kapitánka Pavla Novotná se trefila z přímého volného kopu, Anička Kovářová se prosadila po krásné přihrávce za obranu. Po přestávce se Baník zlepšil, na hřišti plály emoce, ale dotáhli jsme ho do vítězného konce. Sezona byla pro nás náročná vzhledem k velkému množství zraněných hráček a covidu. Před holkami smekám klobouk, postup si zaslouží za nasazení, za bojovnost i proto, že jako jediný tým obral o body rezervu Sparty.

Jiří Hruška, předseda: Dnes ženy porazily po výborném výkonu svého největšího rivala v boji o postup Ostravu. V posledních třech kolech nemůžou být dostiženy. Velká gratulace. V lize by měly nahradit Pardubice, které padají. Další se bude odvíjet od jednání s městem, sponzory a oddílem FC Hradec Králové.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií zahájen

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín