V souboji Béček úspěšnější Jablonec

2. 6. 2022   |   František Řehounek
Středeční podvečer patřil v Orlické kotlině souboji záložních týmů ligových celků Hradce Králové a Jablonce. Hosté díky brankám Ali-Abubakara a Daníčka potvrdili roli favorita. Severočeši tak nadále nahání průběžně vedoucí Zápy, Votrokům zatím patří šestá příčka.
30. kolo, středa 1. 6. 2022, 17:00

FC Hradec Králové

FK Jablonec B

0:2
0:1

Branky: 14. Ali-Abubakar, 70. Daníček.
Rozhodčí: Severýn - Hlaváček, Glogar.
Žluté karty: 78. Hruška - 77. Kinčl.
Diváci: 110.

FC Hradec Králové:

Čábelka – Hlaváč, Hruška (C), Kutík (64. Baloun) – Mahr, Kadrmas, Kosař, Březák (77. Zámečník) – Jurčenko (64. Locker), Šípek (29. Jonáš), Hájek.

FK Jablonec B:

Fiala – Diviš, Vošahlík, Koblížek (C), Štěpánek – Munzar (87. Stibor), Podzimek – Breda (55. Kinčl), Daníček, Nykrín (91. Svrček) , Ali-Abubakar.



Reportáž

V oboustranně svižně hraném utkání si první střelecký pokus připsali domácí, když po akci nahrávajícího Davida Jurčenka namířil k tyčce Marek Kadrmas. Strážce jablonecké branky Vojtěch Fiala se ale překvapit nenechal.

Pěkný fotbalový moment byl k vidění v 18. minutě, když centr z levé strany vrátil z voleje před branku hostí Lukáš Hájek, nikdo z jeho spoluhráčů ale míč, který prosvištěl malým vápnem, nedokázal tečovat do branky soupeře.

Těsně před přestávkou se tak prosadili gólově Jablonečtí. Skvělou individuální akci předvedl Jaroslav Diviš a Torfiq Ali-Abubakar jen z pár decimetrů doklepl míč do domácí branky, hájené Markem Čábelkou – 0:1.

Domácí nastoupili do druhého dějství zápasu s velkou snahou zvrátit skóre ve svůj prospěch, ale i když si vypracovali několik skvělých šancí, nedokázali ani v jednom případě Fialu překonat. Přitom šance Jakuba Kosaře či Martina Hlaváče lze označit za tutovky, míč si však ani v jednom případě cestu do sítě Jablonce nenašel.

A tak opět udeřili hosté. Hradec zahrával standardní situaci, Kosařovu ránu srazila zeď a do rychlého brejku se vydal Nikolas Daníček. Pláchnul obraně domácích po levé straně, odvážně se dostal do vápna a po zaseknutí se ocitnul sám před Čábelkou, kterému nedal z blízka žádnou šanci – 0:2.

Votrokům nelze upřít ani za takto nepříznivého stavu snahu o alespoň korigování skóre, ale Fialova branka pro ně byla tentokrát zakletá, a tak všechny body zaslouženě odcestovaly na sever Čech.

Ohlasy

Karel Krejčík (hlavní trenér): Na tento zápas jsme se těšili, Jablonec je na špici tabulky a tak nás zajímala konfrontace s ním. Na jednu stranu cítím zklamání z výsledku. Prohráli jsme, dostali dvě branky po našich hrubých chybách. Sami jsme neproměnili žádnou z našich šancí na gól, a proto jsme prohráli. Vnímám ale i snahu hráčů, kteří poctivě bojovali, zvláště druhý poločas jsme odehráli velmi dobře. Jablonec se ukázal jako kvalitní, zkušený mančaft a po druhé brance si již výsledek dokázal pohlídat.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Aktuální zprávy

Na duel se Slavií zbývají poslední lístky