Rezerva veze výhru ze Zbuzan

7. 5. 2022   |   FC Hradec Králové
Ve Zbuzanech nastoupili domácí s touhou bodovat, aby se odpoutali od blízkosti sestupových pozic. Hradečtí pak přijeli povzbuzeni týden starou vysokou výhrou nad přepeřským týmem. A nakonec k ní přidali další tříbodový zisk.
24. kolo, sobota 7. 5. 2022, 10:15

FK Zbuzany 1953

FC Hradec Králové

1:2
1:1

Branky: 5. Hampl z pen. – 21. Březák, 62. Hájek z pen. Rozhodčí: Rejžek – Toucha, Matyš. ŽK: 90. Kočí – 53. Hlaváč, 60. Zámečník. ČK: 45. Houha. 200 diváků.

FK Zbuzany 1953:

Kočí – Penc, Hampl, Eichler (79.Studnička), Kozel, Agyeman (89. Trýzna), Hrubeš, Barciaga (81. Jonáš), Zákostelský, Houha, Poček.

FC Hradec Králové:

Mach (45. Čábelka) – Hlaváč, Hruška, Kadrmas – Zámečník, Kateřiňák, Jonáš Josef, Březák (90. Locker) – Mahr (84. Šípek), Kosař, Hájek.



Reportáž

Lepší vstup do zápasu ve Zbuzanech měl domácí tým, který poslal z pokutového kopu do vedení již v 5. minutě Petr Hampl. Votroci se ale z nešťastného vstupu do utkání rychle vzpamatovali a brzy měli více ze hry.

Po dvaceti minutách hry předvedl pěknou individuální akci Jan Mahr a Zbuzanští ho zastavili jen za cenu faulu. Přímý kop rozehrál Jiří Kateřiňák, jeho centrovaný míč si před brankou Zbuzan našel Filip Březák a hlavou vyrovnal na 1:1.

Do přestávky již další branku diváci neviděli, ale zato se objevila červená karta. Tou byl po zásluze oceněn zbytečný a hrubý faul domácího Karla Houhy, po kterém musel bohužel opustit hřiště i zraněný gólman černobílých Ondřej Mach.

I přes početní nevýhodu vstoupily Zbuzany do druhé poloviny utkání velmi aktivně. Hráli stále na dva útočníky, s vyšší mírou rizika a zjevnou snahou vyhrát. Hradečtí ale trpělivě čekali na chyby domácího celku a podnikali nebezpečné rychlé protiútoky do domácí otevřené obrany.

Ne vždy se podařilo tyto brejkové situace správně vyřešit, jedna z nich ale přece jen byla skončila gólem. To když byl po jednom z bleskových hradeckých protiútoků faulován v domácím vápně Jakub Kosař a z nařízené penalty poslal Hradec Králové do vedení Lukáš Hájek.

Domácí se i ve zbytku utkání snažili aktivní hrou dosáhnout na bodový zisk, ale pozorná hradecká defenziva je do žádné vyložené brankové příležitosti již nepustila a Votroci si tak připsali druhé vítězství v řadě.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Aktuální zprávy

Na duel se Slavií zbývají poslední lístky