Rezerva prohrála se Zápy

17. 4. 2022   |   FC Hradec Králové
Po dvou vítězných zápasech odešla dnes záloha Votroků ze hřiště s prázdnou. Nad její síly byly Zápy, které ve druhém poločase několikrát podržel zkušený brankář Karel Hrubeš.
21. kolo, neděle 17. 4. 2022, 10:15

FC Hradec Králové

SK Zápy

1:2
1:2

Branky: 16. Kosař – 4. Růžek, 24. Jelínek. Rozhodčí: Drábek – Klír, Šimek. ŽK: 86. Hruška, 88. Hátle – 19. Jelínek, 70. Petrlák, 78. Woitek, 86. Putz, 94. Eliáš. 105 diváků.

FC Hradec Králové:

Mach –Kadrmas, Hruška, Kutík (46. Jonáš) – Mahr, Kateřiňák, Doležal (46. Hátle), Hlaváč – Dvořák, Jurčenko (46. Kozel), Kosař.

SK Zápy:

Hrubeš – Sváta (52. Mikor), Duben, Růžek, Woitek­ – Koutenský, Jelínek (76. Kubů) – Kavalír, Petrlák (76. Putz), Janko – Matějka (76. Eliáš).



Reportáž

Lepší vstup do utkání si hosté nemohli přát. Již ve 4. minutě se nejlépe zorientoval ve skrumáži před Machovou brankou Patrik Růžek, který doklepl míč do sítě – 0:1. Černobílí mohli srovnat v 10. minutě, ale nejprve střelu Pavla Dvořáka houština těl před Hrubešem nepropustila, vzápětí se k odraženému míči dostal David Doležal, ale vystřelil mimo tři tyče.

V 16. minutě se Hradec dočkal zaslouženého vyrovnání. Zápští v obraně chybovali, k míči se dostal číhající Kuba Kosař a tváří v tvář Hrubešovi nezaváhal – srovnáno na 1:1. Jenže Zápy si ve 24. minutě vzaly vedení zpět, když se po velkém závaru před Machovou brankou prosadil Martin Jelínek – 1:2.

Votroci do druhého poločasu vystřídali hned na třech postech a chvíli jim trvalo, než se v novém složení dostali do správného tempa, ale pak to stálo za to. Nejprve poslal před Hrubešovu branku ostrý centr Kosař, ale nikdo z jeho spoluhráčů se neprotlačil k zakončení a míč prosvištěl malým vápnem. A stejně to skončilo o pár minut později, kdy další výbornou nabídku nasměroval před branku Záp Marek Kadrmas. Ten se ve druhé polovině zápasu rozehrál k výbornému výkonu, mohutně podporoval ofenzivu Hradce a v 66. minutě mohl vyrovnat. Jenže jeho umístěnou hlavičku po Mahrově centru reflexivně vykopl Hrubeš a z následné dorážky poslal Kosař míč těsně nad odkrytou branku hostů – to byla tutovka.

Zápy se ve druhém poločase dostaly před hradeckou bránu jen jedinkrát, ale jejich krásná kombinační akce z 65. minuty skončila soubojem tváří v tvář mezi Ondrou Machem a Kristianem Jankem, ze kterého vyšel vítězně domácí gólman.

Pak opět úřadoval Kadrmas, jehož skvělý centr na malé vápno hlavičkoval pod břevno David Hátle, ale další famózní zákrok gólmana Hrubeše udržel vedení na straně hostujícího týmu. Aktivní Kadrmas ještě rozezvonil tyčku zápské branky, Jirka Kateřiňák poslal míč z vápna těsně mimo a pak již domácí borci po závěrečném hvizdu smutně popadali na trávník. I přes výborný výkon ve druhé polovině utkání odevzdali lídrovi tabulky ČFL skupiny B všechny body.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Poslední zápas základní části! Votroci přivítají Slavii

Aktuální zprávy

Moderní kamerový systém dohlíží na bezpečnost v Malšovické aréně

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků