Rezerva vstoupila do jara výhrou

13. 3. 2022   |   FC Hradec Králové
B tým Votroků zahájil jarní část třetiligové sezony úspěšně, v Mladé Boleslavi vyhráli svěřenci Karla Krejčíka nejtěsnějším rozdílem.
16. kolo, neděle 13. 3. 2022, 10:15

FK Mladá Boleslav B

FC Hradec Králové

0:1
0:1

Branka: 6. Coňk vlastní. Rozhodčí: Nedvěd – Kolátor, Baum. ŽK: 32. Dufek, 79. Leitl, 90+3. Coňk, 90+4. trenér Malura – 76. Kosař, 90+4. trenér Krejčík. ČK: Novotný.

FK Mladá Boleslav B:

Mikulec – Coňk, Langhamer, Obadal, Dufek, Komárek (75. Snížek), Stránský, Leitl, Strikovič (46. Novotný), T. Hájek (62. Vlk), Jahic.

FC Hradec Králové:

Mach – Hlaváč, Hruška, Kadrmas – Harazim, Doležal, Kateřiňák, Březák (81. Jonáš) – Mahr (90. Hátle), Kosař, Hájek.



Reportáž

Černobílí vstoupili do zápasu skvěle. Byli aktivní a odměnou jim byla rychlá úvodní branka. To se po pravé straně dostal do vápna domácích Štěpán Harazim, z ostrého úhlu vypálil na domácí branku a i s pomocí teče Honzy Mahra a bránícího Matyáše Coňka překonal Petra Mikulce – 0:1. Domácí takový vstup do zápasu evidentně zmrazil a Hradec byl jednoznačně lepším týmem. O převaze Votroků svědčí i skutečnost, že po půlhodině hry byl poměr rohových kopů 0:5! Horší to bylo ale se vstřelením druhé branky. Přes svou aktivní hru si hradečtí hráči nedokázali poradit s gólmanem Mikulcem, a tak se do přestávky stav zápasu nezměnil.

Do druhého dějství se sice snažil domácí tým vstoupit lépe, ale v jeho úvodu narážel na precizní defenzivní práci černobílých, kteří naopak mohli zvýšit své vedení v 55. minutě. To se skvěle uvolnil Lukáš Hájek, přihrál na Mahra a jeho rána, i díky teči jednoho z bránících hráčů, nadělala Mikulcovi plné ruce práce.

Tento okamžik jako by domácí celek probudil. Mladoboleslavští zjednodušili hru a najednou působili svěže a dostávali se před branku hostí. Obrovskou šanci vyrovnat měl domácí Matěj Vlk v 69. minutě, ale fantastický Ondra Mach jeho tutovku bravurně zneškodnil. A protože snahu domácích o závěrečný nápor zhatilo vyloučení Matěje Novotného, odvezli si černobílí z mladoboleslavského trávníku zasloužené tři body.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií zahájen

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín