Béčko vyhrálo v generálce

5. 3. 2022   |   FC Hradec Králové
Poslední přípravný zápas vyšel rezervě Votroků na jedničku, v generálce na jarní část ČFL porazila B tým pražské Slavie.
přát., sobota 5. 3. 2022, 10:00

FC Hradec Králové

SK Slavia Praha B

2:1
1:0

Branky: 17. Šípek, 54. Kosař – 75. Beran z pen. Rozhodčí: Bečvář – Koutník, Grossman. ŽK: 86. Březák.

FC Hradec Králové:

Mach – Hlaváč, Hruška, Kadrmas – Mahr, Junek, Kateřiňák, Březák – Šípek, Kosař, Hájek. Střídali: Čábelka – Holovackij.

SK Slavia Praha B:

Sirotík – Vorel, Behenský, Švec, Acuta – Nikl – Samek, Kopáček – Šubert, Biegon, Šmiga. Střídali: Dvořák – Šimeček, Beran, Voriazidis, Zeronik, Mohammed, Samer.



Reportáž

Od úvodního hvizdu se hrál soubojový fotbal ve vysokém nasazení, ale také s mnoha pěknými kombinačními akcemi, které lépe vycházely domácím borcům. Střely Mahra a Junka ještě v síti neskončily, ale do vedení šli domácí zaslouženě v sedmnácté minutě. Kateřiňák přenesl hru na levé křídlo, odkud před branku poslal centr Březák a Matěj Šípek parádním volejem poslal míč za záda bezmocného brankáře sešívaných Sirotíka – 1:0.

O několik minut později vypálil z vápna Kateřiňák, tentokrát si ale brankář hostujícího celku dokázal s jeho střelou poradit. Obrovskou možnost zvýšit vedení Votroků měl chvíli před poločasovou přestávkou opět Šípek, ale tentokrát na Sirotíka nevyzrál. Na druhé straně pálil z úhlu nebezpečně Šmiga, ale Ondřej Mach si se střelou slávistického útočníka poradil.

Do druhé půle utkání vstoupili hosté tvrdou Samkovou střelou z vápna, kterou zneškodnil nový muž mezi tyčemi Marek Čábelka. Pak úřadoval skvěle hrající Kateřiňák, který v minutě 54. předvedl úchvatné sólo po levé straně, pronikl ve vápně soupeře až k brankové čáře a přesnou přihrávkou oslovil Jakuba Kosaře. Útočník pak pohodlně doklepl míč do brány – 2:0.

Definitivně mohl o osudu utkání rozhodnout Lukáš Hájek, který se dvakrát ocitl sám před brankářem Dvořákem, ten však hradeckého útočníka v obou případech vychytal. A tak hosté zdramatizovali závěr zápasu v 75. minutě, když se z penalty nemýlil Beran. Víc však domácí soupeři nedovolili a zakončili přípravné období cenným vítězstvím.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Reportáž

Sebevědomý vstup do boje o Evropu, Votroci přejeli Olomouc 3:1

Aktuální zprávy

Za horizontem – 2. díl

Mládež - reportáž

Dorostenci U19 nadělili B-týmu Pardubic bůra

×
Odehráno v 10:15 | B-tým
FC Slovan Liberec B
FC Hradec Králové B