Votroci vysoko porazili Velvary

8. 1. 2022   |   Redakce
Hradečtí porazili v prvním přípravném utkání Velvary tenisovým výsledkem 6:2. Trenér Koubek v zápase protočil dvě kompletní jedenáctky a úspěšnější byla ta z prvního poločasu, který vyhrála 4:0. Na jednoznačný průběh zápasu dokázali hosté zareagovat dvěma góly ke konci střetnutí. První start za A tým si připsali dorostenci Jurčenko s Kutíkem a také nová posila z Líšně Jakub Kučera.
přát., sobota 8. 1. 2022, 12:00

FC Hradec Králové

TJ Slovan Velvary

6:2
4:0

Branky: 5. Prekop, 10. Vlkanova, 14. Soukeník, 34 Prekop, 46. Záviška, 65. Záviška – 78. Šlégl, 79. Šlégl

FC Hradec Králové:

1. poločas: Fendrich – Klíma, Čech, Leibl – Mejdr, Soukeník, Rada, Novotný – Prekop, Kubala, Vlkanova.

2. poločas: Vízek – Doležal, Král, Donát – Kučera, Kodeš, Kutík, Harazim – Záviška, Vašulín, Jurčenko.

TJ Slovan Velvary:

Měsíček – Šimkovský (60. O. Pek), Drozda (70. Chábera), Moltáš (23.Pihrt), Chábera (17. Valenta) – Šustr, Havránek – J. Pek, Schneider, Vopat – Kafka (75. Šlégl).



Reportáž

Votroci nastoupili k prvnímu přípravnému zápasu v důvěrně známém domácím prostředí malšovického stadionu. Soupeřem jim byl třetiligový soupeř z Velvar.

Od první chvíle byl rozdíl dvou soutěží patrný, Hradec na svého soupeře doslova vlétl. V páté minutě vstřelili černobílé první gól střetnutí. Po ose Kubala – Soukeník – Prekop zakončoval posledně jmenovaný slovenský útočník za brankáře hostů na 1:0. Další šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Po neproměněných příležitostech Prekopa a Kubaly vstřelil v desáté minutě po nahrávce Erika Prekopa druhou branku pro Votroky kapitán Adam Vlkanova.

O čtyři minuty později to s hosty vypadalo ještě hůře. Soukeník totiž napřáhl zpoza vápna a jeho tečovaná rána zapadla až za Měsíčka. Středočeši zkoušeli změnit ráz hry střídáními, ale gólově naladěné Votroky to nezastavilo. Ve 34. minutě využil Erik Prekop pasu Jakuba Rady a zvýšil už na 4:0.

Do druhého poločasu nastoupila kompletně nová jedenáctka. Premiéru si v A týmu odbyli mládežníci David Jurčenko a Daniel Kutík a čerstvá akvizice Jakub Kučera, který nastoupil s kapitánskou páskou. Start do poločasu byl pro Východočechy podobně jako v tom prvním bleskový. Jakub Kučera rozjel akci, po které se Jan Záviška dostal k odraženému míči po Vašulínově střele a zavěsil na 5:0.

Hosty poté několikrát podržel od inkasování branky jejich dobře chytající golman Měsíček. V 60. minutě se však podruhé prosadil Jan Záviška poté, co nevzdal souboj o míč zdánlivě putující do náručí hostujícího brankáře a píchnul do něj kopačkou, čímž ho dostal až za brankovou čáru – 6:0. Tempo hry po této brance mírně opadlo. Blízko gólu během svého debutu byl v 69. minutě Jurčenko, ale Měsíček mrštně vyrazil jeho tvrdou hlavičku vyslanou z hranice malého čtverce.

Pak vstoupil na hřiště velvarský Petr Šlégl a narušil do té doby jednoznačný běh zápasu. Po třech minutách se dostal k balonu na penaltě a z otočky překonal Patrika Vízka. O minutu později se stejný hráč znovu dostal zakončení. Tentokrát úspěšně zakončil rychlou nahrávku z levé strany od Pihrta a stanovil skóre na konečných 6:2 pro Hradec. 

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

První bitva finále nadstavbové skupiny, Votroci se představí Na Stínadlech

Aktuální zprávy

Pořiďte si lístek na poslední domácí duel sezóny

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků

×
Dnes v 17:00 | B-tým
SK Sokol Brozany
FC Hradec Králové B