V druhém přípravném zápase soupeřem juniorek Slovan Liberec

15. 2. 2022   |   wu18
Druhé přípravné utkání si juniorky pozvaly soupeře z pod Ještědu.
Přát., neděle 13. 2. 2022, 14:00

FC Hradec Králové

FC Slovan Liberec

2:3pen
0:0

Branky: Fiedlerová, Zemanová

FC Hradec Králové:

Mikanová – Novotná, Pokorná, Fiedlerová, Schánělová – Kácovská, Zemanová, Soukalová, Hrušková – Koudelová, Uhnavá

Střídaly: Baliharová, Kitlerová, Pultarová, Pražáková



Reportáž

V nedělním prosluněném odpoledni sehrály juniorky další přípravné utkání, tentokrát se soupeřem ze severu Čech. Utkání se hrálo 3x 30 min. z důvodů rovnoměrného vytížení hostujících brankářek a tak lze i takto úsekově utkání hodnotit.

V první části se hrál vyrovnaný fotbal, který přinesl oběma týmům několik šancí. Domácí měli ke vstřelení vedoucí branky blíže, ale bohužel ve vyložených situacích děvčata nezachovala klid a v zakončení následně neskórovala.

Po první krátké pauze hra pokračovala v podobném duchu, ale ke konci této 30minutovky se na našich hráčkách, které v nedávné době prodělaly onemocnění covid 19, začala zřetelně projevovat únava. Liberec zvýšil aktivitu i tlak v pokutovém území a zaslouženě se po akci přes levou stranu hřiště, zpětné přihrávce na střed velkého vápna a přesného zakončení, ujal vedení.

Závěrečná část přinesla ze strany domácího družstva opětovné oživení hry, když se hráčky nehodlaly smířit s prohrou. Stále více se snažily přecházet do útoku, z čehož následně po faulu hostujících vznikla standardní situace v podobě přímého kopu. Po jeho zahrání gólmanka Liberce míč v náruči neudržela a tak dobíhající Lucie Fiedlerová vstřelila důležitou vyrovnávací branku. Ta se stala tím správným impulsem a děvčatům se podařilo zacílit ještě jednou a překlopit tak vývoj utkání na svou stranu. Postarala se o to Eliška Zemanová, jež po své individuální akci středem pokutového území zachovala pevné nervy a v zakončení se nemýlila. Oba týmy se nakonec rozešly smírně, když se hostům podařilo vyrovnat z celkem překvapivě odpískaného pokutového kopu.

Jelikož se i v soutěžních utkáních následně rozhoduje v pokutových kopech, chtěli jsme, aby si hráčky i tuto variantu zakončení natrénovaly. V této „disciplíně“ byla tentokrát úspěšnější děvčata Slovanu.

Závěrem musím poděkovat všem holkám (včetně žákyň), jak celkově přistoupily k tomuto zápasu, snažily se nechat na hřišti maximum i přes zdravotní indispozice, které podstatnou část týmu provázely a vybojovaly bod za remízu. I když se jedná jen o přípravu, je i takový bod důležitý.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií začíná ve středu

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín