Sezonu Votroci zakončili výhrou v Táborsku

25. 5. 2018   |   Redakce
Základní sestava doznala dle očekávání několika změn. Mezi nováčky se zařadil devatenáctiletý Dominik Hašek nebo dvacetiletý Jakub Martinec. V prvním poločase šli do vedení Votroci, těsně před odchodem do šaten se trefil kanonýr Honza Pázler. Dvougólové vedení pak zařídila proměněná penalta Adama Vlkanovy. A jelikož táborský Musiol výhodu pokutového kopu nevyužil, bere Hradec Králové všechny body.
30. kolo, pátek 25. 5. 2018, 17:00

FC Silon Táborsko

FC Hradec Králové

0:2
0:1

Branky: 45. Pázler, 73. Vlkanova z PK. Rozhodčí: Lerch – Vitner, Poživil. ŽK: 86. N'Gimbi – 43. M. Černý, 45. Pázler. Počet diváků: 846.

FC Silon Táborsko: Zadražil – Navrátil, Zavadil, N'Gimbi, Šandera – Nešický, M. Kučera, Blecha (46. Vandas), Mysliveček (69. Kopřiva), Mršić – Musiol (84. Vozihnoj).
FC Hradec Králové: Vízek – Hašek, Čech, Martinec, Plašil – Černý, Eliáš, Janoušek, Martan – Vlkanova (81. Šípek), Pázler (63. Kropáček).


Reportáž

Od prvních minut se hrál svižný a pohledný fotbal, obě mužstva se snažila bavit přítomné diváky. První střelecký pokus zaznamenal domácí Mršič, brankář Vízek neměl větší problémy. Stejný hráč vybídl o pár minut později k zakončení Šanderu, ten však míč poslal z těžké pozice jen do boční sítě.

Pak se více do hry dostali i Votroci, po sérii rohových kopů hlavičkoval Fanda Čech, brankář Zadražil však bezpečně kontroloval. Aktivní Matěj Mršič měl velkou příležitost ve 26. minutě, kdy po individuální akci středem hřiště vypálil prudce těsně vedle horního rohu Vízkovy branky. Za pár minut byl znovu gólman Vízek v plné permanenci. Nejprve nebezpečná střela Nešického, následně velký závar zažehnal až razantní odkop Milana Černého.

Poté byl po rohovém kopu faulován v pokutovém území Honza Pázler, píšťalka sudího Lercha však zůstala němá. Ale to Honzu mrzet nemuselo, protože přišla 45. minuta a jeho gólová radost. Těsně před odchodem do kabin vyslal Adam Vlkanova hezkou přihrávku na Honzu Pázlera a nejlepší střelec Fortuna národní ligy svým 21. gólem propálil Zadražila, 0:1.

I v úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky byli aktivnějším týmem svěřenci kouče Karla Havlíčka. Což dokládal pokus agilního Adama Vlkanovy nebo tečovaná střela Ladislava Martana. Táborsko v útočné fázi táhl především vysoký chorvatský záložník Matej Mrsić, tentokrát našel nabíhajícího Nešického, ten ovšem z dobré pozice branku přestřelil.

V 65. minutě se do obrovské šance dostal hostující Dominik Hašek, jeho rána z několika metrů byla sražena na rohový kop. O šest minut později fauloval ve vápně jeden z táborských obránců střídajícího Reného Kropáčka a rozhodčí Lerch nařídil penaltu. K exekuci se postavil Adam Vlkanova a dělovkou doprostřed nenechal nikoho na pochybách, 0:2.

V 82. minutě se výhody pokutového kopu dočkali i fotbalisté Táborska. Mršiče nedovoleně zastavil Marek Plašil. Míč si na penaltový puntík postavil nejlepší střelec domácích Musiol a poslal kulatý nesmysl doprostřed branky. Tam však zůstal stát Patrik Vízek a bravurně vyrazil! V závěru se ještě mohl trefit Ladislav Martan, ale z úhlu branku o kousek minul.

Fotbalisté Hradce Králové se tak s letošní sezonou loučí výhrou na půdě Táborska a s celkovým ziskem 50 bodů to znamená konečné čtvrté místo. Nejlepším střelcem soutěže se s 21. góly stal Honza Pázler.

Ohlasy

Karel Havlíček (FC Hradec Králové): "Výsledek je zasloužený, měli jsme jen hluchých dvacet minut na konci prvního poločasu. Chtěli jsme týden zakončit pozitivně, bylo to moje poslední utkání u tohohle týmu. Chci poděkovat klukům, že to odehráli kvalitně. Včetně mladých kluků, co dnes nastoupili, včetně gólmana Vízka, který nás v závěru podržel při penaltě. Ve druhém poločase jsme mohli potvrdit i vyšším brankovým rozdílem."

Fotogalerie

. . . . .
Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií zahájen

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín