Béčko zakončilo podzim výhrou

31. 10. 2021   |   FC Hradec Králové
Souboj dvou rezervních týmů prvoligových klubů rozhodl pro Votroky povedenou střelou Filip Březák. Hradec se tak vítězně rozloučil s podzimní částí ČFL, kde ve skupině B přezimují černobílí v horní polovině tabulky.
14. kolo, neděle 31. 10. 2021, 10:15

FC Hradec Králové

Bohemians Praha B

1:0
0:0

Branka: 60. Březák. Rozhodčí: Černý – Opočenský, Maiello. ŽK: 72. Vobejda. 115 diváků.

FC Hradec Králové:

Reichl – Zámečník, Hruška, Vobejda, Kadrmas – Jonáš – Záviška, Hájek (89. Kozel), Rezek (90. M. Šípek), Březák – Kosař.

Bohemians Praha B:

Kořének – D. Vala, Kadlec (87. Le Tuan Ahn), P. Vala, Nový – Farkaš, Mareš – Musil, Koutský (54. Osmančík), Zeman – Ugwu (87. Sochor).



Reportáž

Domácí vstoupili do utkání skvěle a už ve třetí minutě se obtočil okolo svého strážce ve vápně Klokanů Březák, jeho tvrdá střela orazítkovala břevno branky hájené Matyášem Kořénkem. V 16. minutě pálil nebezpečně Jakub Kosař, ale jeho projektil zblokovali obětaví hosté mimo bránu. Zápas se pak až do přestávky odehrával převážně mezi pokutovými územími obou soupeřů, bez vyložených šancí ke skórování.

Po přestávce uspořádali hradečtí ofenzivní festival a gólové příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat. V 54. minutě po centru Jana Závišky pálil mezi tři tyče pohotově Marek Kadrmas, obrana Klokanů vyrazila z brankové čáry míč do zámezí. O tři minuty později zakončoval Kosař, ale jeho povedená hlavička skončila na tyčce. Uběhlo však jen pár vteřin a Hradec Králové svůj velký tlak konečně proměnil ve vedoucí branku. Gólmana Kořénka prostřelil tvrdou ranou z lehkého úhlu Filip Březák, a korunoval tak svůj dobrý výkon v celém zápase. Černobílí se snažili náskok pojistit, ale svůj brejk nevyužil gólově Jakub Rezek, Kosařovo akrobatické zakončení těsně přeletělo bránu a Záviškova rána prosvištěla těsně vedle. Brankou bohužel neskončila ani fantastická rána Rezka, který v 80. minutě pálil z dobrých čtyřiceti metrů, přeloboval vyběhnutého brankáře Bohemky, ale míči chybělo pár centimetrů v cestě do sítě. Skončil na břevně a před dobíhajícím Kosařem dokázal vracející se Kořének balon sebrat do rukavic. I když tahle paráda tedy gólem neskončila, Votroci smutnit nemuseli, protože zápas dotáhli do vítězného konce a dokázali získat velmi důležité tři body do tabulky ČFL.


Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Na duel se Slavií zbývají poslední lístky

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Rozhovory

Kodeš? Válečník! Aby ho odnesli, muselo by to být vážné, uznává Ladislav Krejčí