Rezerva prohrála v Liberci

24. 10. 2021   |   FC Hradec Králové
Souboj dvou rezerv vyzněl jasně pro domácí Liberec, který o svém vítězství rozhodl již v úvodním poločase třemi brankami do hradecké sítě. Votroci po přestávce přidali, ale dokázali pouze snížit.
13. kolo, neděle 24. 10. 2021, 10:30

FC Slovan Liberec B

FC Hradec Králové

3:1
3:0

Branky: 9. a 45. Nečas, 30. Michal – 74. Kosař. Rozhodčí: Nedvěd – Krupka, Baum. ŽK: 11. Bína, 74. Purzitidis. 100 diváků.

FC Slovan Liberec B:

Vliegen – Bína (68. Winkler), Šulc (80. Yuzvak), Nečas, Michal (80. Polyák), Horňáček, Mészáros, Novotný, Gembický (68. Kazda), Purzitidis, Tiehi.

FC Hradec Králové:

Brát – Zámečník, Hátle, Urma (46. Hruška), Kadrmas – Vobejda – Rezek (46. Březák), Jonáš (73. Šípek), Kosař, Hájek (80. Jelínek) – Firbacher (58. Kozel).



Reportáž

Slovan začal lépe a z úvodní převahy vytěžil vedoucí gól. Po povedené kombinační akci se prosadil Jakub Nečas. Teprve na konci první půlhodiny zahrozili poprvé hostující hráči, ale Jakub Kosař v dobré pozici místo střely hledal centrem ještě lépe postavené spoluhráče a z nadějné akce nebylo nakonec žádné nebezpečí pro domácího gólmana Vliegena. Skóre se o chvíli později měnilo na druhé straně, když druhou branku libereckých vsítil pohodlným doklepnutím míče z brankové čáry Michal a zvýšil na 2:0. Votroci vrhli své síly do útoku ve snaze dát kontaktní branku, ale jejich akce mařila většinou nepřesnost. A tak přišel třetí úder domácích. V nastaveném čase překonal Jakuba Bráta střelec úvodní branky Nečas, když zužitkoval Bínův centrovaný míč.

Druhé dějství utkání dlouho nepřinášelo výraznější příležitosti. Domácí si spíše hlídali čisté konto a do útočení se nehrnuli, Hradec zase nemohl najít cestu k ohrožení Vliegena. Až v 74. minutě ze závaru před brankou Slovanu vyplul míč ke Kosařovi a ten dokázal snížit na 3:1. Hradečtí vrhli všechny síly do ofenzivy, ale přes množství centrů před libereckou branku se podruhé gólově prosadit nedokázali.

Ohlasy

Karel Krejčík: „Domácí, vědomi si špatného postavení v tabulce, nastoupili notně posíleni a na jejich výkonu to bylo znát. My jsme naopak dali šanci mnoha hráčům z širšího kádru, kteří toho zatím tolik neodehráli. Mrzí nás neproměněná šance za bezbrankového stavu, na druhou stranu je třeba přiznat si, že dnes byl domácí tým lepší a povedený první poločas mu stačil k vítězství. Dokázali jsme snížit, ale Liberec nám větší zdramatizování závěru zápasu nedovolil a celkem zkušeně si tři body pohlídal.“

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Aktuální zprávy

Na duel se Slavií zbývají poslední lístky