Derby B týmů vyhrály Pardubice

12. 9. 2021   |   FC Hradec Králové
Pardubice předvedly v prvním poločase derby rezerv velmi dobrý výkon, umocněný skvělou koncovkou. Během čtvrthodinky si vybudovaly tříbrankový náskok, který Votroci nedokázali po přestávce smazat, byť si vytvořili dostatek brankových možností.
7. kolo, neděle 12. 9. 2021, 10:15

FC Hradec Králové

FK Pardubice B

1:4
0:3

Branky: 46. Firbacher – 14. a 23. Lee, 29. a 91. Huf. Rozhodčí: Aubrecht – Jati, Nehasil. ŽK: 61. Klíma – 77. Huf. 320 diváků.

FC Hradec Králové:

Reichl – Klíma, Locker (80, Březák), Baloun (87. Hlaváč), Kadrmas – Záviška, Soukeník, Vobejda, Kejř – Firbacher, Hájek (34. Kosař).

FK Pardubice B:

Boháč – Halász, Nemšovský (72. Hajník), Šejvl, Kurka – Lupač, Šimek (85. Dufek), Vít, Lee (68. Sychra) – Černý (85. Vítek), Huf.



Reportáž

Oba týmy nasadily do prestižního zápasu kvalitní posily z ligových týmů. U domácích to byli Michal Reichl, Dominik Soukeník, Jan Záviška či Jakub Klíma, pardubickou branku hájil Marek Boháč, v poli pak hráli například Pavel Černý či David Huf. Sehraněji působili v prvním poločase rozhodně hostující hráči. Po vyrovnaném úvodu se v rozmezí patnácti minut dokázali třikrát střelecky prosadit. Nejprve rozvlnil hned dvakrát síť za Reichlem Sanghyeok Lee, pojistku v podobě třetího gólu přidal Huf. A to ještě Černý trefil břevno. Otřesený Hradec se k ohrožení hostujícího brankáře dostal až v závěru, když si Boháč poradil se šancemi Firbachera i Závišky.

Po přestávce Votroci vletěli na soupeře jako velká voda a prakticky okamžitě po rozehrání se po centru Marka Kejře a zakončení Závišky dostal k odraženému míči Filip Firbacher, který propálil Boháče a snížil na 1:3. Domácí povzbuzeni rychlým gólem předváděli zcela jinou hru než v prvním dějství, ale nedokázali zlomit střelecké trápení. Nevyužito zůstalo mnoho šancí nejen na snížení a vyrovnání, Hradec mohl jít zcela zaslouženě i do vedení. Ale když Firbacher nedokázal zužitkovat po úniku Kejře ani doklepnutí z malého vápna, a když ani Kosař tváří v tvář Boháčovi netrefil branku, bylo jasné, že další gól už domácí nepřidají. A tak hostující Huf, který proměnil v posledních vteřinách brejk, stanovil konečné skóre utkání na 1:4.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B