B tým v Zápech neudržel vedení

5. 9. 2021   |   FC Hradec Králové
Po dvou vítězných zápasech odešla v neděli rezerva Votroků ze hřiště s prázdnou. Nad její síly byly domácí Zápy, které ve druhém poločase dokázaly otočit skóre ve svůj prospěch.
6. kolo, neděle 5. 9. 2021, 17:00

SK Zápy

FC Hradec Králové

3:2
1:2

Branky: 15. Vencl, 60. a 65. Kubů – 18. Kadrmas, 32. Kubala. Rozhodčí: Zadinová – Zoufalý, Vnuk. ŽK: 38. Jelínek, 46. Janko, 83. Vencl – 47. Kejř, 58. Soukeník, 60. Leibl, 71. Kadrmas. 210 diváků.

SK Zápy:

Hrubeš – Woitek, Pávek, Vencl, Mikor, Hron (59. Kubů), Eliáš (90. Čičatka), Jelínek, Janko, Kavalír (87. Matoušek), Matějka (59. Koutenský).

FC Hradec Králové:

Reichl – Harazim, Leibl, Baloun (78. Kosař) – Vobejda (69. Hlaváč), Soukeník – Kadrmas, Kejř (78. Locker), Rezek – Firbacher (69. Hájek), Kubala.



Reportáž

V bráně černobílých se po dlouhé zdravotní přestávce objevil Michal Reichl. A byl to právě on, kdo jako první lovil míč ze sítě, když domácí poslal do vedení v 15. minutě Ondřej Vencl. Hradec dokázal bleskově odpovědět, po skvělé přihrávce Filipa Firbachera vyrovnal Marek Kadrmas na 1:1. Ještě veseleji bylo Votrokům po půlhodině hry a opět u toho byl nahrávající Firbacher. Tentokrát po jeho asistenci propálil domácího gólmana Hrubeše Filip Kubala – 1:2.

Hned v úvodu druhého dějství mohl vedení hradeckého týmu pojistit Firbacher, ale jeho dělovka jen těsně minula bránu. Pak se začali stále více prosazovat i domácí. Nejprve své dvě dobré možnosti k vyrovnání nevyužili, ale v 60. minutě již Reichla překonal Matyáš Kubů. Stejný hráč se pak o pět minut později dokázal nejlépe zorientovat před bránou Hradce Králové a střelou z otočky rozvlnil síť za Reichlem potřetí. Na vítězství domácího celku 3:2 už nic nezměnily šance Jakuba Rezka ani trestný kop Filipa Kubaly.

Ohlasy

Karel Krejčík: 

„Chtěli jsme začít od první minuty aktivně, ale nepodařilo se nám to. Domácí Zápy byly bojovnější a agresivnější a šly zaslouženě do vedení. Dokázali jsme se však zvednout, otočit průběh zápasu a s poločasovým výsledkem i výkonem jsme byli o přestávce spokojeni. Do druhého dějství jsme vstoupili dobře, ale neproměnili jsme vypracovanou šanci. Pak nás domácí na těžkém terénu velkou bojovností dokázali přetlačit a otočit skóre. Výsledek je pro nás zklamáním a nic na tom nemění ani naše přesvědčení, že domácí vyrovnali gólem z jasného ofsajdu. Byli jsme dobře posíleni a měli jsme zápas zvládnout vítězně.“

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií zahájen

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín