Béčko rozdrtilo Živanice

29. 8. 2021   |   FC Hradec Králové
Béčko se na třetí pokus konečně dočkalo domácí výhry. A stála za to! Favorizované Živanice si odvezly pětigólový příděl.
5. kolo, neděle 29. 8. 2021, 10:15

FC Hradec Králové

TJ Sokol Živanice

5:0
4:0

Branky: 6. Čech, 10. Firbacher, 31. Čech, 33. Firbacher, 47. Firbacher. Rozhodčí: Severýn – Gunitš, Trska. ŽK: 13. Bičiště, 73. Kejř – 38. Spěvák, 54. Staněk, 65. Polák, 69. Kakrda, 76. Václavek. Diváci: 100.

FC Hradec Králové:

Brát – Čech, Baloun, Kadrmas – Vobejda – Záviška (85. Zámečník), Kejř (81. Hátle), Hájek (70. Jonáš), Novotný – Firbacher (81. Kozel), Bičiště (70. Hlaváč).

TJ Sokol Živanice:

Vaníček – Buriánek, Václavek, Spěvák (46. Staněk), Polák – Pánek (59. Knespl), Langr (82. Gašpar), Kakrda, Nikodem – Petrus (46. Zavřel), Kopecký (46. Štěpánek).



Reportáž

Od úvodního hvizdu byl v Orlické kotlině vidět výborný fotbal od obou soupeřů. K radosti domácích příznivců šli Votroci rychle do vedení, když si v 6. minutě na centr Marka Kejře z TK vyskočil František Čech a parádní hlavičkou poprvé rozvlnil síť za brankářem Živanic Jakubem Vaníčkem. Stačily čtyři minuty a Hradec se radoval podruhé, když se po závaru ve vápně hostí prosadil dorážející Filip Firbacher.

Hra se následně vyrovnala, ale hostující celek si nedokázal připravit žádnou střeleckou příležitost. Ovšem domácí ano. Byl to opět František Čech, když ve 31. minutě uklidil skvělý Kejřův centr i napodruhé hlavou za záda bezmocného Vaníčka. A když v 33. minutě Filip Firbacher vyškolil obránce živanického týmu a mazáckým obloučkem přehodil Vaníčka, svítil o poločase na světelné tabuli stav 4:0

Do druhé poloviny utkání hosté vstoupili trojnásobným střídáním a touhou pokusit se ještě zápas zdramatizovat. Proti byl ale opět Filip Firbacher, který svou třetí brankou v utkání stanovil konečný výsledek 5:0. Za zmínku určitě stojí skutečnost, že Votroci hned třikrát využili ke skórování své standardní situace, které zahrával Marek Kejř.

Vysoké vítězství hradeckých barev bylo zasloužené, papírového favorita z Živanic překvapili aktivním a sebevědomým projevem. K standardně velmi dobrému nasazení a bojovnosti Votroci dokázali přidat správně seřízenou střeleckou mušku, a proti takové kombinaci byl soupeř bezbranný.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Na duel se Slavií zbývají poslední lístky

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků