Béčko ztratilo vedení s Brozany

15. 8. 2021   |   FC Hradec Králové
Zápas dvou diametrálně odlišných poločasů ztratil rezervní tým Votroků na domácím hřišti v Orlické kotlině i přes to, že po čtvrthodině vedl o dvě branky.
3. kolo, neděle 15. 8. 2021, 10:15

FC Hradec Králové

SK Sokol Brozany

2:3
2:1

Branky: 12. Baloun, 15. Kubala – 22. Jindráček, 64. Chukwuma, 75. Šup (PK). Rozhodčí: Mudra – Krbec, Štrincl. ŽK: 7. Zámečník, 27. Vobejda, 58. Kejř. 185 diváků.

FC Hradec Králové:

Dunda – Zámečník, Baloun, Leibl, Kadrmas – Vobejda – Bičiště (75. Hájek), Kejř, Rezek (75. Jonáš) – Firbacher (68. Hlaváč), Kubala.

SK Sokol Brozany:

Havránek – Bubeníček, Schettl (14. Kolařík), Bechyně, Pardubský – Šup – Výborný, Tichý (46. Studecký), Gebert (59. Chukwuma), Krátký – Jindráček.



Reportáž

Povedený vstup do utkání potvrdili černobílí rychlými brankami. Nejprve se prosadil Vojtěch Baloun, který přesnou hlavičkou zužitkoval trestný kop výborně zahraný Markem Kejřem. Do dvoubrankového vedení šli domácí po krásné akci, když Baloun dlouhým diagonálním pasem přesunul hru na levou stranu, Jakub Rezek přiťuknul míč na Kejřovy kopačky, jeho bombu sice dokázal hostující gólman Jiří Havránek vyrazit, k míči se však dostal za velkým vápnem Filip Kubala a přesnou střelou k tyči zvýšil náskok domácích. Hosté jako by v úvodu střetnutí na hřišti nebyli, to však změnila 22. minuta. A byla to opět povedená fotbalová podívaná: ex-hradecký Marek Krátký posadil balon přesně na hlavu nabíhajícího Martina Jindráčka a Brozany se z první útočné akce dočkaly zkorigování skóre. Hra se vyrovnala, šance však nepřicházely ani na jedné straně.

To se změnilo po přestávce, kdy na hřiště přišly zcela jiné Brozany a strážce domácí brány Roman Dunda měl plné ruce práce. Votroci najednou museli spoléhat spíše na brejkové situace, a právě z nich mohli rozhodnout. Jenže nejprve ztroskotal na Havránkovi v 61. minutě Filip Firbacher a svou tutovku neproměnil o dvě minuty později ani Kubala, kterého nádhernou českou uličkou poslal na bránu Brozan Rezek.

Hned z protiútoku se prosadil ex-teplický Chukwudi Chukwuma a z otočky srovnal na 2:2. Otřesení domácí přenechali veškerou aktivitu Brozanům a trest za pasivitu přišel v podobě pokutového kopu za faul na Dominika Šupa. Sám faulovaný hráč penaltu bezpečně proměnil, a dokonal tak naprostý obrat utkání. Alespoň remízu měl na hlavě Kubala, ale v 83. minutě neproměnil, a Votroci se tak ani ve druhém domácím zápase nedočkali bodového zisku.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Aktuální zprávy

Na duel se Slavií zbývají poslední lístky