Béčko vysoko vyhrálo v Teplicích

7. 8. 2021   |   František Řehounek
Ve druhém kole ČFL si hradecký celek dojel pro první tři body do tabulky na sever Čech. Přesvědčivé vítězství černobílých barev se začalo rodit již v prvním poločase, když se prosadil Firbacher. Na něj navázali po přestávce úspěšní střelci Kadrmas a Čech.
2. kolo, sobota 7. 8. 2021, 11:00

FK Teplice B

FC Hradec Králové

0:3
0:1

Branky: 37. Firbacher, 62. Kadrmas, 80. Čech. Rozhodčí: Nejedlo – Blažej, Machýček. ŽK: 50. M. Vachoušek, 59. Sinu, T. Vachoušek.

FK Teplice B:

Němeček – Hora, Vobecký, Liška, Hural (7. Rezek), Sinu (60. Kočka), M. Vachoušek (60. T. Vachoušek), Lukáš, Čítek, Ljevakovič (81. Kovalčík), Procházka.

FC Hradec Králové:

Brát – Hruška (11. Zámečník), Čech, Baloun, Kadrmas – Vobejda – Záviška, Kejř (86. Kozel), Bičiště (81. Hlaváč), Novotný (86. Hátle) – Firbacher (81. Jonáš).



Reportáž

Rezerva Votroků chtěla napravit týden staré zaváhání v domácím střetnutí s Boleslaví. Od první minuty bylo hradeckého týmu plné hřiště, zákonitě přicházely i gólové situace. Již ve 4. minutě se rozezvučela tyčka teplické branky, ale tato i množství dalších příležitostí stále nevedly ke změně skóre. Až přišla 37. minuta, hradečtí výborným presinkem získali míč před velkým vápnem domácích, křížná přihrávka našla adresáta v nabíhajícím Filipovi Firbacherovi a ten poslal konečně míč za záda bezmocného gólmana Teplic Luďka Němečka – 0:1.

Po přestávce nastoupili domácí hodně aktivně, Hradec však pozorně bránil a postupem času nápor domácích otupil a hru vyrovnal. Odměnou byl černobílým další úspěšný střelecký zásah. V 63. minutě Votroci obléhali vápno soupeře, míč se dostal k Markovi Kadrmasovi a ten povedenou střelou z osmnácti metrů překonal strážce domácí brány Němečka – 0:2. Domácí po druhé ráně zcela odpadli a Hradec na hřišti dominoval. Z mnoha příležitostí na zvýšení náskoku se ujala až ta z 80. minuty, kdy se po rohovém kopu prosadil hlavičkující František Čech – 0:3.

Ohlasy

Trenér Karel Krejčík: „Velice si dnešní výhry ceníme, vždyť Teplice nastoupily posíleny o zkušené Admira Ljevakoviče a exreprezentanta Jana Rezka. Nám se však dařilo téměř celý zápas určovat tempo hry. V týdnu jsme si rozebrali u videa některé zbytečné taktické chyby z předchozího zápasu a pomohlo nám to dnes k jejich minimalizaci. Našim svěřencům lze vytknout jedinou věc, a to je opět proměňování šancí. Pokud jde o aktivitu, přístup k zápasu, nasazení, bojovnost, to vše bylo na výborné úrovni a realizační tým dnes musí všem hráčům poděkovat za jejich přístup. Ověřili jsme si, že dokážeme hrát velmi dobrý fotbal, a teď jde o to, abychom na dnešní výkon dokázali navázat v dalších utkáních.“

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar