První jarní výhra! Votroci přemohli Zlín

12. 3. 2022   |   FC Hradec Králové
Poprvé na jaře si fanoušci užili vítěznou děkovačku s hráči. Díky rychlým trefám v první půli šli Hradečtí proti Zlínu do dvoubrankového vedení, neproměněná penalta a kontaktní gól hostů ještě zápas zdramatizovaly. Nervózní druhou půli Votroci ustáli a připsal si tři body.
25. kolo, sobota 12. 3. 2022, 15:00

FC Hradec Králové

FC Zlín

2:1
2:0

Branky: 11. Vraštil vlastní, 14. Kubala z pen. – 63. Reiter. Rozhodčí: Krejsa – Šimáček, Ratajová. ŽK: 6. Čech, 8. Kodeš, 81. Soukeník – 37. Cedidla. 645 diváků.

FC Hradec Králové:

Fendrich – Klíma, Král, Čech – Mejdr, Kodeš, Vlkanova, Soukeník, Novotný (45+3. Leibl) – Rybička (88. Vašulín), Kubala.

FC Zlín:

Rakovan – Cedidla, Simerský, Procházka, Matejov (81. Chwaszcz) – Vraštil, Condé – Fillo (61. Reiter), Janetzký (81. Hellebrand), Dramé (71. Hrdlička) – Hloušek (61. Vukadinović).



Reportáž

Úvod zápasu přinesl šance po standardních situacích. Ve 4. minutě hlavičkoval po přímém volném kopu z pravé strany mimo hradeckou bránu Dominik Simerský, hned potom se ale začalo dařit domácím.

V 11. minutě Adam Vlkanova zahrával přímý volný kop z levé strany těsně vedle vápna, obrana hostů odvrátila míč jen k Dominiku Soukeníkovi a ten ho s pomocí teče dostal do brány. 1:0 pro Votroky!

Ještě ani neutichla radost po vstřeleném gólu a Hradeckým bylo ještě veseleji. Z nevinně vyhlížející situace, v níž dva hráči dobíhají míč mířící za brankovou čáru, vyrobil zkušený Václav Procházka penaltu, když zbytečně stáhl na zem Filipa Kubalu. Útočník Votroků si sám postavil míč na puntík a překonal Mateje Rakovana podruhé.

Deset minut před pauzou bylo v šestnáctce hostů opět živo. Jan Mejdr doběhl míč směřující za brankovou čáru, zvedl ho za sebe a hlavičku Františka Čecha zastavil Martin Cedidla rukou. Rozhodčí Josef Krejsa nařídil po zhlédnutí záznamu na obrazovce VAR penaltu, k míči se opět postavil Kubala, mířil na stejnou stranu jako prvně, ale tentokrát jeho střelu zlínský gólman vyrazil.

Po přestávce hosté přiložili pod kotel a blízko vyrovnání byli, když Youba Dramé po hezké individuální akci dostal míč do vápna a nabíhající Lukáš Vraštil ho napálil těsně vedle. Ševcům pomohlo dvojité střídání v 61. minutě. Jeden z čerstvých mužů na trávníku Rudolf Reiter využil zaváhání hradecké obrany, naběhl si na přihrávku za ni a prostrčil míč za záda Viléma Fendricha – 2:1.

Na poslední půlhodinu tak bylo postaráno o pořádné nervy. Zápas se však přes snahu Zlínských o vyrovnání odehrával převážně mezi šestnáctkami, do větší šance se nikdo ze soupeřů nedostal. Votroci tak spolu s fanoušky oslavili první jarní vítězství a přehoupli se přes hranici třiceti bodů.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií zahájen

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín