Divoký zápas se Slováckem končí nerozhodně

11. 12. 2021   |   FC Hradec Králové
Votroci sehráli předposlední zápas kalendářního roku proti čtvrtému týmu ligy 1. FC Slovácko. V utkání byly k vidění dvě penalty pro domácí i červená karta pro tým z Moravy. Po dvou rozdílných poločasech, kdy Hradec prohrával i vedl, skončil střet nerozhodně.
18. kolo, sobota 11. 12. 2021, 15:00

FC Hradec Králové

1.FC Slovácko

2:2
0:1

Branky: 63. Vlkanova, 81. Rada (p)36., 83. Jurečka. Rozhodčí: Franěk – Kubr, Pfeifer. ŽK: 78. Vašulín – 69. Kalabiška. ČK: 62. Reinberk.

FC Hradec Králové:

Fendrich – Klíma, Král, Čech – Mejdr, Kodeš (63. Rada), Soukeník, Novotný – Prekop, Vašulín, Vlkanova 

1.FC Slovácko:

Nguyen – Reinberk, Kadlec, Hofmann, Kalabiška – Daníček, Sadílek (74. Navrátil) – Petržela, Havlík, Holzer (72. Tomič) – Jurečka (90+2. Kohút) 



Reportáž

V teplotě blízké bodu mrazu Votroci přivítali v domácím prostředí tým Slovácka, se kterým měli tuto sezonu nepříznivou bilanci, protože s ním v srpnu v Uherském Hradišti prohráli 1:0. Hradec byl v úvodu zápasu iniciativní a vytvořil si pár nadějně vyhlížejících průniků, žádný z nich se však nepovedlo zakončit.

Hosté o sobě dali výrazněji vědět až v 16. minutě. Po levé straně vnikl do pokutového území Jurečka, kde vyslal od brankové čáry zpětnou přihrávku na Holzera. V dobré pozici mu ale míč odskočil. Děj zápasu se v této části utkání odehrával spíše mezi vápny a Slovácko se postupně začínalo osmělovat. Ve 24. minutě byla Jurečkova rána tečována hradeckou obranou mimo a následný závar po rohovém kopu také přečkali Koubkovi svěřenci bez úhony. Na druhé straně se jen o chvíli později prezentoval pěknou střelou z pětadvaceti metrů František Čech, mířil však mimo.

V 36. minutě se hostům povedlo otevřít skóre zápasu. Milan Petržela si našel ze souboje odražený míč ve středu pole a přesným pasem vyslal Václava Jurečku vstříc hradecké bráně. Jurečkovi se s trochou štěstí zblízka povedlo propálit hradeckého gólmana – 0:1. Obraz hry zůstal vyrovnaný i po první brance zápasu, ale díky jedné povedené akci hostů šli domácí do kabin s jednogólovým mankem.

Začátek poločasu odstartoval pěknou individuální akcí Erika Prekopa. Na pravé straně hřiště se u lajny zbavil protihráče a pelášil do šestnáctky odkud z přibližně patnácti metrů těsně minul šibenici. Hra plynula ve vysokém tempu, jen o chvíli později Slovácko nebezpečně kombinovalo v blízkosti hradeckého vápna, ale akce skončila střelou mimo. Prakticky vzápětí útočil na druhé straně Vašulín. Vlkanova ho vyslal milimetrovou kolmicí vpřed a Dan Vašulín postupoval proti Nguyenovi sám. Jeho střelu k tyči ale hostující brankář fantasticky vyrazil do autu.

Snaha Votroků gradovala, gól doslova visel ve vzduchu. Vyvrcholením snažení byl pokutový kop a červená karta pro Reinberka v 62. minutě. Hráč hostů totiž srazil Novotného při snaze zakončit Vlkanovův centr. Sám hradecký kapitán se ujal zahrání penalty a nadvakrát překonal brankáře a vsítil tak vyrovnávací branku – 1:1. Hradecký tlak ale neustával. Sám střelec branky mohl přidat druhý gól, ale zády k bráně vystřelil pouze do boční sítě. Gól se nepovedlo vstřelit ani Vašulínovi o moment později, Nguyen ho vychytal.

Podobně jako o chvíli dříve byla i tato hradecká snaha zhmotněna do příležitosti ve formě penalty, protože byl v pokutovém území faulován Hradečák Vlkanova. Penaltu rozehrál Jakub Rada a ranou k tyči poslal Hradec do vedení – 2:1. Vedení černobílých ale mělo jepičí život. Václav Jurečka se ve vápně dostal k míči a dělovkou pod břevna srovnal skóre – 2:2. Vašulín měl v závěru na kopačce vítězný gól, ale Filip Nguyen mu dokázal i napotřetí překazil gólovou radost a oba kluby se tak rozešly smírně.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar