Hradec porazil Teplice třemi góly

24. 10. 2021   |   FC Hradec Králové
Votroci si připisují další vítězství, dokonce zatím nejvyšší v sezoně. V důležitém zápase proti Teplicím vyhráli o tři góly díky dvěma brankám Pavla Dvořáka a jedné Jakuba Rady. Zápas měl vyrovnaný průběh, když vedení Votroků několika jistými zákroky podržel Vilém Fendrich.
12. kolo, neděle 24. 10. 2021, 16:00

FC Hradec Králové

FK Teplice

3:0
2:0

Branky: 2. Dvořák, 35. Rada, 84. Dvořák. Rozhodčí: Berka – Vlček, Mokrusch. ŽK: 55. Mejdr, 68. Kodeš– 84. Mareš. 849 diváků

FC Hradec Králové:

Fendrich – Čech, Král, Klíma– Mejdr, Rada (76. Kateřiňák), Kodeš (86. Soukeník), Novotný – Dvořák (90+1. Harazim), Vašulín (90+1. Kubala), Vlkanova.

FK Teplice:

Grigar – Hyčka, Knapík, Chlumecký, Vondrášek – Jukl (46. Mareček), Krunert – Kodad, Fortelný (58. Succar), Moulis (75. Černý) – Rezek (75. Mareš)



Reportáž

Ve 12. kole FORTUNA:LIGY sehráli Votroci důležitý zápas proti FK Teplice. Hradec měl podobně jako v předchozím kole ve Zlíně raketový vstup do utkání. A byl to po týdnu opět Pavel Dvořák, kdo už ve druhé minutě otevřel skóre zápasu hlavou, když dorážel vyraženou hlavičku Vašulína, na 1:0. Východočeši byli i nadále aktivnějším týmem, obrana Teplic musela být v permanenci především kvůli rychlým průnikům po stranách.

V 18. minutě měly zajímavou šanci Teplice. Moulis se v dobré pozici uvnitř pokutového území uvolnil od Čecha a míč poslal do boční sítě. Hosté pak měli příležitost zahrávat sérii standardních situací, žádnou šanci k vstřelení branky si však vyprodukovat nedokázali, a tak trestal Hradec. František Čech dobře vystihl rozehru Fortelného a sám postupoval vstříc brankáři. Grigar jeho střelu vyrazil, pouze však k Jakubovi Radovi a ten s nabídnutou možností naložil ideálně, gólmana obstřelil a zvýšil na 2:0. Krátce před pauzou mohl Hradec ještě navýšit vedení. Mejdr sprintoval s míčem podél autové čáry a prudkým centrem vybídl ke skórování Dana Vašulína, ten však míč netrefil a z následného rohu šla Dvořákova hlavička o kus vedle. Domácí tak šli do kabin s dvoubrankovým vedením.

Hradec vlétl do druhého poločasu podobně jako do prvního, a jeho hráčům se dokonce povedlo dostat balon za brankovou čáru. Vašulínovo doklepnutí míče do prázdné brány však po kontrole videem nebylo uznáno pro ofsajd. Východočeši i nadále tlačili, Klíma mířil po rohu v 52. minutě jen těsně vedle. VAR sehrál důležitou roli také na druhé straně. V 64. minutě se řítil na hradeckého brankáře Moulis. Fendrich s ním šel do souboje a vypíchl mu míč, načež hlavní rozhodčí ukázal na penaltový puntík. Po intervenci videorozhodčího však rozhodčí Berka situaci přezkoumal a své původní rozhodnutí změnil.

S přibývajícími minutami se hra Teplic otevřela a přibylo šancí na obou stranách. Z hranice vápna nejprve vyslal v 70. minutě bombu Mejdr, ta ale o kousek minula horní roh Grigarovy brány. Jen o chvíli později byl Fendrich nucen předvést fantastický zákrok proti Rezkově střele zblízka. Hradecký brankář podržel svůj tým i v 77. minutě. Kodadovu technickou střelu vyslanou zevnitř pokutového území vyškrábl díky ukázkové robinzonádě. O čtyři minuty zasáhl do děje zápasu VAR už potřetí. Kodeš byl při snaze o zajištění si pozice pro dorážku v blízkosti autové čáry stažen a Hradci se tak naskytla možnost pokutového kopu. Exekuce se ujal Pavel Dvořák a byť Grigar napoprvé střelu vyrazil, tak pouze k nohám hradeckého útočníka, který navýšil už na 3:0! Proměněná penalta byla tečkou za snahou Teplic o otočení zápasu, Fendrich se však v poslední minutě zápasu musel ještě jednou vyznamenat proti střele Succara, který se snažil alespoň o snížení.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B