Votroci přišli o výhru s Jabloncem v poslední minutě

3. 10. 2021   |   FC Hradec Králové
Hradec sehrál proti Jablonci velmi zajímavý zápas. K vidění byly emoce, červená karta i dlouhé čekání na rozhodnutí VAR kvůli vstřelené brance a nakonec odvolané penaltě. Votroci rychle prohrávali, ale dokázali hbitě reagovat gólem Pavla Dvořáka a v druhém poločase dokonce šli do vedení díky Králově pohotovosti. V posledním útoku zápasu pak rozhodl o remíze 2:2 Tomáš Malínský.
10. kolo, neděle 3. 10. 2021, 16:00

FC Hradec Králové

FK Jablonec

2:2
1:1

Branky: 19. Dvořák, 61. Král – 13. Kratochvíl, 90+8. Malínský. Rozhodčí: Hocek – Paták, Podaný. ŽK: 33. Urma, 44. Soukeník, 70. Urma, 78. Kateřiňák – 45. Rada (trenér), 61. Surzyn, 78. Kubista, 90. Pilař ČK: 70. Urma 854 diváků

FC Hradec Králové:

Vízek – Donát, Král, Urma – Mejdr, Rada (73. Kateřiňák), Soukeník, Novotný – Dvořák (90+1. Harazim), Vašulín (73. Kubala), Vlkanova (90+6. Prekop)

FK Jablonec:

Hanuš (67. Hrubý) – Haitl (76. Smejkal), Zelený, Kubista, Holík – Považanec (76. Ali-Abubakar) – Pilař, Kratochvíl, Houska, Pleštil (85. Malínský) – Nešpor



Reportáž

V rámci 10. kola FORTUNA:LIGY hostili Votroci v Mladé Boleslavi severočeský FK Jablonec. V samotném úvodu zápasu bylo rušno pouze před bránou Jablonce. V 6. minutě Votroci zahrávali přímý kop v blízkosti pokutového území hostů a míč potom dlouhou chvíli poskakoval před bránou Severočechů, situaci však jablonecká obrana dokázala vyřešit. Chvíli nato se parádně uvolnil Vašulín a jeho pumelice vyslaná z hranice velkého vápna zhruba o metr přeletěla jabloneckou bránu. Ještě větší šanci pak měl Mejdr, když usměrňoval míč do brány z několika metrů, ale ani jemu se nepovedlo gólově zakončit.

Po sérii nevyužitých šancí přišel pro hradecké tvrdý trest. Pleštil unikal po levé straně a od brankové čáry přihrával pod sebe na volného Kratochvíla, který nedal Vízkovi šanci na připsání prvního zákroku – 0:1. Votroky však tato branka nepoložila, ba naopak ještě více nabudila ke vstřelení gólu. S velkou chutí hrající Vašulín se u rohového praporku kličkou elegantně zbavil exvotroka Zeleného a přesnou prudkou nahrávkou našel Dvořáka, který neméně šikovně zakončil za jabloneckého brankáře – 1:1.

Po dvou rychlých gólech se obě mužstva přeci jen trochu zatáhla. Až 30. minuta přinesla další vzruch před jabloneckou bránou. Vlkanova nejprve u autové čáry vyškolil Kubistu a pak nebezpečně centroval do malého vápna. Akce skončila rohem, který zakončoval z penaltové vzdálenosti Soukeník, jenže mimo. Ve 37. minutě převzal na hranici ofsajdu míč Vlkanova a prokličkoval se až do blízkosti Hanušovy brány. Ten však dokázal srazit jeho střelu na roh. Poločas, kdy hosté více drželi míč, ale domácí měli více šancí, skončil nerozhodně.

Začátek druhé půle patřil hostům. První vážnější šanci měl jablonecký středopolař Pleštil. Z rohu malého vápna už přizvedával centr za Vízka, zároveň však o kousek minul tři tyče. Jablonec tlačil i v dalších minutách, převážně však kombinoval mimo hradecké pokutové území. Byl to ale zase Hradec, kdo měl další velkou příležitost. Ta však zůstala nevyužita, když Vašulín mířil z osmi metrů mimo. 

Na druhé straně nebyl daleko od druhého střeleckého zápisu Kratochvíl, ale díky dobrému zákroku Vízka se mu to nepovedlo. Zajímavá situace byla k vidění před bránou Jablonce. Hradečtí nacentrovali míč před gólmana Jablonce Hanuše, který se srazil s jedním ze svých obránců, přičemž mu vypadl míč z rukou. V nepřehledné situaci byl nejpohotovější hradecký Jan Král, který skluzem poslal míč za brankovou čáru – 2:1! Gólman hostů navíc musel být pro zranění střídán.

O tom, že bude pro Votroky závěr ještě náročnější, rozhodla 70. minuta. Otto Urma totiž obdržel druhou žlutou kartu a Hradečtí byli nuceni dohrávat o deseti. Jablonec se však dlouho dostával pouze k střelám z dálky a Východočeši naopak hrozili rychlými brejky jako například v 81. minutě, kdy Donát v dobré pozici jen těsně minul. Příznivcům černobílých notně zatrnulo o dvě minuty později. Vízek musel ven z brány do souboje s Ali - Abubakarem a míč se následně od Nešpora dostal za brankovou čáru. Rozhodčí si však všimnul předchozího faulu na hradeckého brankáře a z toho důvodu nebyla branka uznána. 

O chvíli později si už míč stavěl na penaltu Václav Pilař, když rozhodčí viděl hradeckého obránce zahrát míč rukou. Po dlouhém přezkumu u videa však v 90. minutě penaltu odvolal. Na závěr hosté zjednodušili hru pomocí dlouhých nákopů, ale hradecká defenziva dlouho odolávala. Až v úplně poslední akci utkání Jablonec srovnal. Byl to v Hradci dobře známý Tomáš Malínský, který prostřelil Patrika Vízka a stanovil tak konečné skóre na 2:2.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií začíná ve středu

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín