Slavia byla nad síly Votroků

26. 9. 2021   |   FC Hradec Králové
Votroci se z venkovního utkání proti pražské Slavii vrací bez bodu. Slavia šla do vedení už v 7. minutě a poté, co Hradec nevyužil žádnou svou šanci z pohledné pasáže z konce poločasu, Slavia navýšila vedení a zbytek zápasu si zkušeně pohlídala. Čestný úspěch Hradce zaznamenal v nastaveném čase Jiří Kateřiňák.
9. kolo, neděle 26. 9. 2021, 19:00

SK Slavia Praha

FC Hradec Králové

4:1
2:0

Branky: 7. Kuchta, 40. Samek, 50. Kuchta. 59. Traoré – 90+1. Kateřiňák Rozhodčí: Petřík – Nádvorník, Kubr. ŽK: 45+1. Rada, 66. Urma. 86. Mejdr, 90+3. Král 10 213 diváků

SK Slavia Praha:

Mandous – Bah (80. Tecl), Ousou, Holeš, Bořil – Ševčík (58. Traoré), Samek – Masopust (58. Lingr), Stanciu (67. Krmenčík), Schranz – Kuchta (80. Ekpai)

FC Hradec Králové:

Fendrich (46. Vízek) – Donát (53. Klíma), Král, Urma – Mejdr, Rada (61. Kateřiňák), Soukeník, Novotný – Dvořák (80. Kubala), Vašulín (46. Prekop), Vlkanova



Reportáž

Votroci nastoupili v 9. kole FORTUNA:LIGY na půdě úřadujícího mistra proti Slavii. Zkraje zápasu byla k vidění spíše opatrná hra a první chyba, bohužel pro hradecké, znamenala první vstřelený gól do jejich sítě. Fendrich neudržel Ševčíkův prudký centr, k míči se jako první dostal Jan Kuchta a ten už měl snadnou pozici pro zakončení – 1:0.

Hradec se nenechal nečekaným gólem položit a začal naopak hrát ještě aktivněji. Výsledkem byla Radova střela v 9. minutě, která ale cíl nenašla. Pražský tým však byl tím, který hrozil v nadcházejících minutách. Dobrý balon za obranu stihl Fendrich na poslední chvíli zakopnout před dotírajícím Kuchtou a v následné akci mířil Stanciu z nadějné pozice pouze do boční sítě brány Votroků.

Podobný dlouhý míč za obranu jako o pár minut dříve si Kuchta ve 20. minutě už dokázal najít. Postupoval zcela sám na Viléma Fendricha a hradecký brankář tváří v tvář Kuchtu vychytal. Na druhé straně kontroval individuální akcí Adam Vlkanova, který zboku asi z 15 metrů střílel na Mandousovu bránu. Jeho rána ale byla zblokována obranou Slavie.

Tým s červenou hvězdou ve znaku dostal ve 27. minutě zajímavou příležitost v podobě přímého kopu v blízkosti pokutového území Východočechů. Za Fendrichem to jen zašumělo poté, co míč ze Stanciovy kopačky jen o desítky centimetrů minul pravou tyč.

Ke konci poločasu hráli Votroci zatím nejlepší part. V 35. minutě se rýsovala zajímavá příležitost před slávistickou bránou. Adam Vlkanova zezadu obral o míč Stancia a prokličkoval se až k malému vápnu. Vše skončilo sraženou střelou mimo. O chvilku později chyběl jen kousek a Soukeník mohl konkurovat Jakubovi Radovi v soutěži o gól sezony, gólman Mandous však výborně zasáhl a střelu zvládl vyrazit. Snahu Hradce o vyrovnání však rázem zmrazil ve 40. minutě Daniel Samek poté, co využil Ševčíkovu přihrávku přesnou střelou, která se od tyče odrazila za brankovou čáru – 2:0.

Do druhého poločasu nastoupili Votroci se dvěma změnami v sestavě. Zraněného Fendricha vystřídal v bráně Vízek a v útoku Vašulína Prekop. Byl to právě Erik Prekop, který v 48. minutě vypálil zpoza šestnáctky a jen o kousek minul tyč Mandouse. Slavia Praha odpověděla na šanci Votroků razantně. Masopust přihrál do obrovské šance na penaltu Kuchtovi a ten se nemýlil – 3:0. Stejný hráč byl o sedm minut později blízko hattricku, ale Vízek svým bravurním zákrokem dokázal vyrazit mimo tři tyče. Zabránit Slávistům skórovat z následného rohového kopu se však nikomu v černobílém dresu nepovedlo. Signál zakončoval do odkryté brány ze dvou metrů nový hráč na hřišti Ibrahim Traoré – 4:0.

I Votrokům se povedlo zakombinovat ve vápně soupeře. Soukeník hezky vyslal Novotného a ten tvrdou ranou vyprášil Mandousovy rukavice. Novotný nebyl daleko od zaznamenání kontaktního gólu také po přesném centru Mejdra, ale těžkou střelou z voleje se mu bránu trefit nepodařilo. O vstřelení branky, která by alespoň zmírnila porážku, se v úplném závěru postaral Jiří Kateřiňák. V nastaveném čase druhého poločasu se napřáhl z téměř 25 metrů a poté, co byla jeho střela ještě přizvednuta Teclem, se Mandous natahoval marně – 4:1. Brzy nato byl zápas ukončen a Hradec po třech výhrách musel zkousnout hořkost porážky. Slavia oproti tomu neprohrála už 54. ligový zápas v řadě.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Votroci vkročí do klíčové fáze sezóny! V neděli hostí Karvinou

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B