Nevyužití přesilovky stálo Votroky body

15. 8. 2021   |   FC Hradec Králové
Domácí Slovácko bylo v průběhu prvního poločasu aktivnějším týmem, ale zejména díky skvělým zákrokům Fendricha byl stav vyrovnaný. Po smolném odrazu v hradeckém vápně se po přestávce dostali do vedení. Poslední půlhodinu pak Votroci měli šanci srovnat i díky početní převaze. Tu však Hradečtí nevyužili a připisují si tak první porážku.
4. kolo, neděle 15. 8. 2021, 16:00

1.FC Slovácko

FC Hradec Králové

1:0
0:0

Branky: 51. Mareček. Rozhodčí: Batík – Hájek, Ratajová. ŽK: 27. Petržela, 75. Svědík (trenér) – 33. Vlkanova, 87. Urma, 89. Vašulín. ČK: 60. Mareček, 75. Svědík (trenér). 3657 diváků.

1.FC Slovácko:

Nguyen – Šimko, Daníček, Kadlec – Reinberk (90+3. Divíšek), Mareček, Havlík, Sadílek (90+3. Kohút), Holzer (78. Tomič) – Petržela (63. Kalabiška), Jurečka (79. Šašinka).

FC Hradec Králové:

Fendrich – Mejdr, Donát (76. Kateřiňák), Klíma (53. Král), Urma – Kodeš, Rada – Prekop (85. Záviška), Dvořák (85. Novotný), Vlkanova – Vašulín.



Reportáž

Domácí si v prvních minutách vypracovali mírnou převahu, přičemž nebezpeční byli hlavně po pravé straně, kde operoval Milan Petržela. Nejdřív ale Daniel Mareček hlavičkoval nepřesně, na centr Marka Havlíka z přímého volného kopu zase nedosáhl Michal Kadlec ani Vlastimil Daníček.

V 19. minutě se domácí dostali k prvnímu opravdovému ohrožení brány, když se po Havlíkově přihrávce mezi obránci ocitl Václav Jurečka tváří v tvář Vilému Fendrichovi, hradecký brankář ho ale skvěle vychytal. O minutu později si připsal další parádní reflexivní zákrok proti hlavičce z bezprostřední blízkosti.

Votroci mohli udeřit z chytře rozehrané standardní situace. Pavel Dvořák a Jakub Rada dostali míč k Adamu Vlkanovovi, ten ale v dobré pozici trefil jen boční síť.

Fendrich opět ukázal dobrý postřeh ve 29. minutě, když se po přetaženém centru Daniela Holzera opřel do míče z ostrého úhlu Petržela. Gólman jeho ránu kryl. Na jeho reflexu ztroskotal i brejk Petržely s Petrem Reinberkem. Tentokrát střílel druhý jmenovaný.

V úvodu druhé půle si domácí opět vytvořili tlak, Petržela ani Holzer ještě neuspěli, ale v 51. minutě obrana Votroků zazmatkovala při odkopu, míč se dostal k Danielu Marečkovi a ten Fendricha prostřelil. 1:0

Stejný hráč o necelých deset minut později domácí poslal do oslabení – před hradeckou šestnáctkou zajel do Jana Krále a dostal červenou kartu. Votrokům šla přesilovka od začátku k duhu. Po centru Jana Mejdra zakončoval z malého vápna Dvořák, Filip Nguyen ale míč chytil, stejně jako o sedm minut později dalekonosnou ránu Petra Kodeše. Ten ostatně vypálil jen doprostřed brány. 

V nervózním závěru utkání Votroci sice drželi míč na svých kopačkách více než jejich soupeř, ale tým z Uherského Hradiště jim žádnou větší šanci k vyrovnání nedovolil. Poprvé od březnového souboje s Líšní tak východočeši zapisují prohru.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Poslední zápas základní části! Votroci přivítají Slavii

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií zahájen

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků