Votroci zapisují po obětavém výkonu proti Bohemians první bod

24. 7. 2021   |   Redakce
V Mladé Boleslavi Votroci předvedli dobrý výkon, a byť měli šance dát rozhodující gól, nakonec se musejí spokojit s bodem za remízu.
1. kolo, sobota 24. 7. 2021, 16:00

FC Hradec Králové

Bohemians Praha 1905

1:1
1:0

Branky: 14. Vašulín – 52. Puškáč. Rozhodčí: Julínek – Antoníček, Lakomý. ŽK: 89. Mejdr – 35. Bederka. 1216 diváků.

FC Hradec Králové:

Fendrich – Mejdr, Donát, Klíma, Urma – Kodeš, Rada – Prekop (77. Záviška), Dvořák, Vlkanova – Vašulín (88. Kubala)

Bohemians Praha 1905:

Bačkovský – Dostál, Bederka, Köstl, Vondra – Fulnek (59. Květ), Hronek (83. Bartek), Ljovin, Kovařík (83. Vacek) – Puškáč (68. Necid), Chramosta (68. Koubek)



Reportáž

V ostrém boleslavském slunci přivítali Votroci v prvním zápase nejvyšší fotbalové soutěže pražské Bohemians. Od začátku se hrál útočný a běhavý fotbal. První vzruch však nastal před bránou Hradce. Gólman hostů Bačkovský pěkně rozehrál míč od brány za obranu na Chramostu. Ten následně vybojoval roh, ze kterého dorážel právě Chramosta míč do odkryté brány, naštěstí pro Hradec však stál v celkem jasném ofsajdu a gól nebyl uznán. Hradec zahrozil záhy, když Prekop hlavičkoval ze vzdálenosti penalty jen těsně vedle Bačkovského brány. Následně byl Prekop ve 13. minutě faulován na útočné půlce hřiště. Exekuce se ujal Mejdr, nacentroval do vápna na Vašulína a podobně jako před týdnem proti Chrudimi dokázal krásně uklidit míč do brány! 1:0!

Premiérový gól v nové sezoně Hradec velice nabudil. Krátce nato totiž mohl hlavou zblízka navýšit Donát, mířil však vedle. I z další akce vznikla pěkná šance pro Hradec. Dvořák v tandemu s Urmou rozjel brejk, ale střela druhého jmenovaného z hranice vápna byla obránci zblokována. Občasné průniky Bohemky byly ale díky obětavosti hradeckých likvidovány ještě před vznikem vážnější šance.

Nebezpečný byl závar Bohemians v 28. minutě, když Fendrich šel po rohu do souboje s Chramostou, který prohrál. Obránci však dokázali hradeckého brankáře zastoupit. Krátce na to Prekop pádil v úniku na bránu a pěknou střelou z hranice šestnácky donutil hostujícího brankáře předvést náročný zákrok. Ke konci poločasu o sobě dal znovu znát Vašulín. Ten si šikovně obhodil Bederku a unikal vstříc pokutovému území. Bederka ho ale zastavill zákrokem za žlutou kartu. Následný přímý kop kroutil Rada pod břevno, ze kterého domácí vytěžili roh. Hradec až dokonce poločasu hrozil hlavně z rychlých průniků a udržoval obranu hostů v permanenci.

Zkraje 2. poločasu poslal Bačkovský přímo z výkopu do úniku Chramostu, který postupoval sám na Fendricha. Chramostovu gólovku však Fendrich dokázal svým zákrokem fantasticky zneškodnit. Navýšit mohl Dvořák jen o 2 minuty později, jeho rána z 25 metrů šla jen těsně vedle tyče. Hned nato ale šel do útoku pražský tým, kdy vybojoval rohový kop a po velkém závaru se míč nakonec dostal k Puškáčovi a ten střelou do odkryté brány srovnal na 1:1.

V 58. měl šanci Mejdr, ale Vlkanovův centr zakončil skluzem těsně vedle. Pak byla k vidění hra bez větších šancí. Bylo vidět, že žádný z týmů nechtěl udělat chybu. Živo bylo zase k závěru zápasu. Čtvrt hodiny před koncem běžel s míčem podél brankové čáry Urma. Jeho střílený centr prolétl kolem obou tyčí, ale žádného adresáta nenašel. Úspěšná nebyla ani hlavička Vlkanovy z deseti metrů. Pět minut do konce pak mohl rozhodnout Dvořák. Vlkanovovu nabídku na gól však zakončil mimo. Více se toho v Lokotrans aréně již nestalo a oba týmy tak berou bod za remízu.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Základní část jde do finále. Votroci vyrazí do Liberce

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků