Výhru nad Příbramí trefil Vašulín

10. 7. 2021   |   FC Hradec Králové
Také ve třetím utkání letní přípravy se Votroci radovali z výhry. Proti Příbrami, která v minulé sezoně sestoupila z nejvyšší soutěže, byli herně lepší, což se na skóre projevilo přesným zásahem Daniela Vašulína ve druhé půli.
přát., sobota 10. 7. 2021, 11:00

FC Hradec Králové

1.FK Příbram

1:0
0:0

Branka: 72. Vašulín. Rozhodčí: Pechanec – Blažej, Flimmel.

FC Hradec Králové:

Fendrich (46. Vízek) – Mejdr (74. Čech), Klíma (46. Donát), Král, Urma (76. Novotný) – Kodeš (46. Rada), Soukeník – Rezek (57. Záviška), Dvořák (46. Vašulín), Vlkanova (46. Prekop) – Kubala.

1.FK Příbram:

Kočí (46. Smrkovský) – Sus (63. Kvída), Mezera, Halinský, Cmiljanovič (63. Vilotič) – Pilík (63. Langhamer), Soldát (46. Kozic), Zorvan (70. Hájek), Procházka (76. Kolář) – Voltr (63. Dočekal), Lubega (46. Obdržal).



Reportáž

Každý z celků na střížkovském hřišti zvolil jiný způsob hry – Příbramští spoléhali na rychlé protiútoky, k čemuž měli v osobě rychlonohého Edrisy Lubegy nanejvýš vhodného protagonistu, Votroci zdolávali pevnou obranu soupeře kombinací.

Šance ugandského útočníka Středočechů dokázala hradecká defenziva v čele s brankářem Vilémem Fendrichem zpacifikovat, Hradečtí se svými příležitostmi naopak nakládali dost velkoryse. Mimo bránu šla chytrá střela Pavla Dvořáka v 11. minutě i rána Filipa Kubaly v největší příležitosti první půle o osmnáct minut později. Kromě těchto dvou jmenovaných se o časté ohrožení brány hostů starali i aktivní Jakub Rezek s Adamem Vlkanovou vydatně podporovaní krajními beky.

Po přestávce převaha Votroků gradovala. Hosté se dostali do jedné několikanásobné šance v 74. minutě, míč ale před brankovou čárou zastavili Otto Urma a po něm Denis Donát.

To Hradečtí mohli skórovat dvakrát kolem 60. minuty, když po rohovém kopu Jakuba Rady vypálil nad bránu Daniel Vašulín a potom když po pěkné přihrávce Dominika Soukeníka neprostrčil míč do brány v souboji s gólmanem Kubala.

V duelu tělo na tělo s brankářem byl v 72. minutě úspěšný Vašulín – po přihrávce Jana Závišky se natlačil na Václava Smrkovského a míč v podstatě dostrkal za jeho záda. 1:0 pro Hradec.

V poslední desetiminutovce mohl (a měl) zvýšit Erik Prekop, který hlavičkoval úplně sám po pěkném centru Filipa Novotného, v samém závěru nedostal přes hradbu těl míč do brány Záviška, který se dostal ke střele díky Kubalovu důrazu a chytré zpětné přihrávce.

Neproměněné šance Votroky mrzet nemusely – exligovou Příbram zdolali 1:0, ve středu je čeká předposlední přípravný duel s Náchodem.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

První bitva finále nadstavbové skupiny, Votroci se představí Na Stínadlech

Aktuální zprávy

Pořiďte si lístek na poslední domácí duel sezóny

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků

×
Dnes v 17:00 | B-tým
SK Sokol Brozany
FC Hradec Králové B