Na závěr podzimu přišla bezbranková remíza s Varnsdorfem

5. 12. 2020   |   FC Hradec Králové
V rámci 12. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přicestoval do Hradce Králové celek FK Varnsdorf. K vidění byl zápas plný soubojů, ve kterém padlo hned devět žlutých a jedna červená karta. Votroci si vytvořili několik větších příležitostí. Především Daniel Vašulín byl ve druhém poločase blízko k vedoucí brance. I přes remízu si Hradec udržel první místo a přezimuje na špici tabulky.
12. kolo, sobota 5. 12. 2020, 13:30

FC Hradec Králové

FK Varnsdorf

0:0
0:0

Rozhodčí: Adámková – Pečenka, Volf. ŽK: 33. Leibl, 37. Kodeš, 90+1. Soukeník – 18. Heppner, 27. Zbrožek, 31. Šimon, 73. Novák, 75. Kubista, 90+5. Richter. ČK: 72. Leibl.

FC Hradec Králové:

Ottmar – Mejdr (43. Čech), Donát, Král, Leibl – Kodeš, Kateřiňák (46. Záviška) – Vlkanova (46. Soukeník), Dvořák, Prekop (74. Novotný) – Vašulín.

FK Varnsdorf:

Richter – Rudnyckyj, Kouřil, Kubista, Hasil – Heppner, Zbrožek, Bláha, Ondráček (90+3. Richter) – Schön (67. Novák), Šimon (76. Kubr).



Reportáž

Fotbalisté Hradce Králové se v úvodu sobotního duelu prezentovali kombinační hrou a měli častěji míč na svých kopačkách. Střelecké pokusy si připsal například Prekop, Leibl nebo Dvořák, avšak ani v jednom případě brankář Richter zasahovat nemusel. V 19. minutě zahrával Jirka Kateřiňák na hranici vápna přímý kop, po kterém se na zadní tyči mohl prosadit Petr Kodeš, ale balon poslal vedle.

Ve hře převládal velký důraz a k vidění byla celá řada soubojů. Hosté urputně bránili své pokutové území. Sudí Adámková musela v první půli hned pětkrát sáhnout po žlutém kartónku. Nepříjemným momentem bylo zranění Honzy Mejdra, který špatně došlápl a musel okamžitě střídat. V samotném závěru první půle si Votroci po Leiblově centru vytvořili velký závar, ale ani Prekop, ani Král s Vlkanovou nedokázali vystřelit mezi tři tyče.

Na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky se připomněl také Varnsdorf, kdy dalekonosnou ránu vyslal Ondráček, jeho dělovka skončila nad brankou domácích. Pak se do šance probojoval Daniel Vašulín, který po centru Závišky hlavičkoval z ideální pozice vedle branky. V 62. minutě si svěřenci kouče Zdenka Frťaly vypracovali další dobrou příležitost. Nejprve pokus Erika Prekopa zastavil Heppner a hlavičku Vašulína z malého vápna vychytal Richter.

Severočeši zahrozili na druhé straně po hlavičce Kouřila, jenž poslal míč do postranní sítě. Třetí možnost útočníka Vašulína ve druhém poločase přišla v 71. minutě, tentokrát zakončoval ve skluzu a trefil jen bránícího Kubistu. O minutu později obdržel druhou žlutou kartu Michal Leibl a musel se předčasně odebrat do sprch. Hradečtí se i v deseti snažili o gólový zásah. Byl to opět hodně aktivní Vašulín, který zpoza vápna pálil pravačkou těsně vedle varnsdorfské branky.

I v poslední desetiminutovce se Votroci snažili tvořit a útočit. Tvrdá a nepropustná obrana hostů však již žádnou další šanci nepřipustila. I proto skončil poslední duel tohoto roku bezbrankovou remízou.

Ohlasy

Zdenko Frťala:

Radim Ottmar:

Michal Leibl:

Fotogalerie

fchk.cz fchk.cz fchk.cz fchk.cz fchk.cz fchk.cz
Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Aktuální zprávy

Na duel se Slavií zbývají poslední lístky