Povedený první poločas a obrat Slovanu: Liberec – Hradec 3:2

4. 9. 2020   |   FC Hradec Králové
Přípravný duel proti Slovanu Liberec začali Votroci aktivně, ve 20. minutě se trefil Otto Urma. Domácí vyrovnali o pár minut později, když se po rohovém kopu prosadil Jugas. Ještě do konce první půle se nádhernou brankou prezentoval Pavel Dvořák. Ve druhém poločase zavelel k obratu střídající Júsuf Hilál. Jeho dva zásahy stanovily konečný stav na 3:2.
přát., pátek 4. 9. 2020, 10:30

FC Slovan Liberec

FC Hradec Králové

3:2
1:2

Branky: 23. Jugas, 65. a 82. Júsuf – 20. Urma, 32. Dvořák.

FC Slovan Liberec:

Nguyen (60. Hasalík) - Fukala, Kačaraba (46. Tijani), Jugas, Mikula (30. Šulc) - Pešek (60. Barac), Chaluš, Mara (46. Hromada), Mosquera - Nešický (60. Csáno) - Rabušic (60. Júsuf).

FC Hradec Králové:

Ottmar (46. Vízek) – Procházka (58. Mejdr), Čech, Král (46. Leibl), Urma (46. Novotný) – Jukl (58. Doležal), Rada (46. Samko) – Záviška, Soukeník, Prekop – Dvořák (46. Šípek).



Reportáž

První poločas byl ze strany fotbalistů Hradce Králové herně i takticky na skvělé úrovni. Již ve 4. minutě hlavičkoval kousek vedle tyče Robert Jukl. O deset minut později se k zakončení probojoval i liberecký Rabušic, míč skončil metr vedle branky Radima Ottmara. První gól přátelského utkání byl k vidění ve 20. minutě a byla to parádní kombinační akce z dílny Votroků. Po ose Jukl, Dvořák, Prekop střílel posledně jmenovaný z bezprostřední blízkosti, gólman Nguyen reflexivně vyrazil na Urmu, jenž nekompromisně hlavičkou rozvlnil libereckou síť, 0:1.

Slovan dokázal zareagovat za čtyři minuty, když se s trochou štěstí domácí prosadili hned z prvního rohového kopu pátečního duelu. Hlavičku Rabušice dotlačil za brankovou čáru Jugas, 1:1. Votroci si vzali zpět vedení ve 32. minutě a opět to byla krásná trefa. Pavel Dvořák vyslal z voleje výstavní ránu, která zapadla přesně k tyči, Nguyen neměl šanci, 1:2.

V úvodu druhého poločasu musel být Patrik Vízek pozorný při přízemní střele Nešického, jeho zákrok u pravé tyče byl bezchybný. Slovan se více dostával do hry. Hradec si vypracoval celou řadu rohových kopů, z kterých několikrát zamířil na branku Liberce. Avšak góly padaly na straně druhé.

Nejprve v 65. minutě vystihl přihrávku Michala Leibla střídající Júsuf Hilál a svůj samostatný únik přetavil ve vyrovnávací branku, 2:2. A v 82. minutě u toho byl opět bahrajnský útočník. Tentokrát jeho umístěnou hlavičku už Votroci zastavit před brankovou čárou nedokázali, 3:2. I přes závěrečný tlak se už svěřenci kouče Zdenka Frťaly vyrovnání nedočkali. 

Ohlasy

Ondřej Prášil:

Erik Prekop:

Fotogalerie

fchk.cz fchk.cz fchk.cz
Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Základní část jde do finále. Votroci vyrazí do Liberce

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků