Béčko přejelo rezervu Dukly

13. 9. 2020   |   František Řehounek
Na hřišti v Jirnech viděli diváci zápas s velkým množstvím šancí na obou stranách. Votroci byli po celé utkání aktivnějším a nebezpečnějším celkem a zaslouženě slavili vysoké vítězství 6:1.
4, neděle 13. 9. 2020, 10:15

Dukla Praha B

FC Hradec Králové

1:6
0:2

Branky: 63. Fábry – 30. Sokol, 43. Locker, 53. Vozáb, 58. Kejř, 75. Vobejda z pen., 90. Samko.

Dukla Praha B:

Kinský – Matoušek, Fišl, Trávníček (59. Palacios) – An (59. Čížek), Mentberger (58. Březina), Jeřábek, Hrubeš (59. Varačka), Lauko (46. Hodek) – Studnička, Fábry.

FC Hradec Králové:

Mach – Finěk, Kosař, Locker – Chocholatý (70. Štěrba), Vobejda, Kejř (77. Zámečník), Sokol (48. Vozáb) – Samko, Bičiště (77. Zbořil), Doležal.



Reportáž

Votroci vstoupili do utkání skvěle, v úvodní čtvrthodině nedovolili Dukle překročit půlící čáru, ale velká převaha byla jen platonická, bez vyložené šance. To domácí zahrozili v 15. minutě poprvé, a hned tutovkou. Proti Fišlově hlavičce z malého vápna vytáhl fantastický zákrok Ondřej Mach. Hra se pak přelévala v rychlých akcích ze strany na stranu. Denny Samko hlavičkoval po rohovém kopu do pravé tyče, od ní se míč odrazil do levé a z brankové čáry ho domácí odkopli do bezpečí. Stejný hráč pak rozezvonil tyčku bombou z vápna. Neujal se ani projektil Sebastiana Chocholatého z ostrého úhlu. Do vedení tak hosty poslal nádhernou ranou z 25 metrů do šibenice až Tomáš Sokol. Domácí mohli vyrovnat stejně povedenou ránou Jeřábka, naštěstí pro černobílé míč rozezvonil horní tyč za Machem. Z mnoha příležitostí na navýšení vedení nakonec Votrokům vyšla ta Josefa Lockera, který chvíli před přestávkou zužitkoval povedený centr Dominika Bičištěho.

Druhé dějství začalo pro Hradec hodně nešťastně, když hřiště opouštěl na nosítkách střelec úvodní branky Sokol. Vystřídal ho Jan Vozáb a stačilo mu pár minut, aby dal černobílým klid třetí brankou. Stejný hráč se o chvilku později přihrávkou podílel na čtvrtém gólu Hradeckých, který vsítil Marek Kejř.Dukla se dočkala snížení brankou Marka Fábryho, který z malého vápna uklidil za záda bezmocného Macha míč, odražený od tyčky hradecké branky. Dalšímu střeleckému úspěchu domácích zabránil Jakub Kosař, který vykopl míč z brankové čáry. Pak ale opět začali střílet Votroci. Pověstného „bůra“ završil kapitán Jan Vobejda, když proměnil pokutový kop po faulu na Bičištěho, konečnou podobu výsledku dal výborně hrající Samko, který potrestal hrubku domácí defenzívy střelou z dobrých 30 metrů do opuštěné brány.

Ohlasy

Karel Krejčík:

Denny Samko:

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Aktuální zprávy

Na duel se Slavií zbývají poslední lístky