Obrat ve druhé půli přinesl další výhru

4. 5. 2021   |   FC Hradec Králové
V rámci 22. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zavítal Hradec Králové do Prostějova. V první půli se dokázali prosadit domácí, když se hezky trefil Jurásek. Ve druhém dějství se ale Votrokům podařilo stav otočit. Nejprve vyrovnal po individuální akci Adam Vlkanova a v 64. minutě zajistil vítězný gól Pavel Dvořák. Hradec Králové tak slaví již devátou výhru v řadě.
22. kolo, úterý 4. 5. 2021, 17:00

1.SK Prostějov

FC Hradec Králové

1:2
1:0

Branky: 39. Jurásek – 51. Vlkanova, 64. Dvořák. Rozhodčí: Hrubeš – Paták, Kubr. ŽK: 10. Zlatohlávek, 23. Omale, 45+2. Sus, 70. Matoušek, 84. Mucha, 86. Bialek – 35. Král, 54. Vašulín, 59. Mejdr, 90+4. Reichl.

1.SK Prostějov:

Mucha – Machynek (27. Šmehyl), Bala (78. Bialek), Sus, Sečkář (62. Matoušek) – Jurásek, Omale (78. Spáčil), Kopřiva, Zapletal – Koudelka – Zlatohlávek (78. Langer).

FC Hradec Králové:

Reichl – Mejdr, Donát, Král, Urma – Kodeš, Rada – Prekop (88. Kateřiňák), Dvořák, Vlkanova (90+1. Soukeník) – Vašulín (63. Záviška).



Reportáž

Hradečtí fotbalisté vstoupili do úterního střetnutí velmi aktivně. Hned v 9. minutě vběhl do vápna Daniel Vašulín, který vyslal rychlou ránu po zemi, brankář Mucha vytáhl pohotový zákrok. Domácí gólman musel být ve střehu i při střele Adama Vlkanovy, jenž zkusil své štěstí ze středu hřiště. I v tomto případě byl Mucha připravený.

Prostějov se dostal k první možnosti ve 30. minutě, kdy se Koudelka ocitl v dobré pozici, ale v poslední možné chvíli zasáhl Otto Urma a pohotovým obranným zákrokem míč zablokoval. Pak se k dalekonosné pumelici odhodlal Erik Prekop, brankář Mucha měl na zadní tyči plné ruce práce. O pár chvil později si dvojice Vašulín, Prekop vypracovala slušnou příležitost, ale domácí obrana i tentokrát zafungovala na jedničku.

První větší šance Prostějova skončila hned gólovým úspěchem. Ve 39. minutě se po autovém vhazování probojoval k balonu Jurásek a vyslal zhruba z 25 metrů nechytatelnou ránu do vzdálenější šibenice, Michal Reichl neměl žádný nárok, 1:0. Vyrovnáno mohlo být ještě do konce prvního poločasu. Otto Urma našel v pokutovém území Adama Vlkanovu, který osamocený před Muchou přestřelil.

Trvalý tlak dokázali Votroci přetavit ve vyrovnání v úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky. Odpovědnost na sebe vzal kapitán Vlkanova, nabral rychlost, individuálně prošel do vápna a tvrdou ranou do středu branky překonal Muchu, 1:1. V 61. minutě přišla další velká možnost pro Hradec Králové. Tentokrát Adam Vlkanova nahrával a zakončoval Daniel Vašulín, téměř na brankové čáře odvracel prostějovský Sečkář.

Svěřenci kouče Zdenka Frťaly se ale přeci jen dočkali. A zaslouženě! Stalo se tak po rohovém kopu v 64. minutě, kdy přesně hlavičkoval Pavel Dvořák, 1:2. Pro zkušeného ofenzivního univerzála se jedná již o šestou branku v posledních čtyřech duelech. Skvěle hrající kapitán Vlkanova předvedl své umění i u přímého kopu z 18 metrů, který poslal na bližší tyč, chybělo pár centimetrů.

Tvrdou dělovku si připsal rovněž Jakub Rada, avšak tento pokus z voleje gólman Mucha lapil. Třiatřicetiletý záložník byl při chuti i vzápětí, kdy se ujal rozehrávky přímáku z hranice vápna. Krásný balon mířil na zadní tyč, ale prostějovská obrana dokázala v poslední možné chvíli srazit na rohový kop.

Hanáci se v závěru snažili o jednoduchou hru, ve které přibyla řada soubojů a důrazných zákroků. Tudíž nouze nebyla ani o žluté karty. Střela Matouška měla dobré parametry, ale Michal Reichl zasahovat nemusel. Hradečtí hektický závěr zvládli a zaslouženě se vrací se ziskem tří důležitých bodů.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií zahájen

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín