Z Tábora vezou Votroci bod

4. 10. 2020   |   FC Hradec Králové
V rámci 6. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY čekal na fotbalisty Hradce Králové celek Táborska. V první půli byla k vidění celá řada šancí, několik možností měl například Erik Prekop. Avšak gólově se zadařilo na straně domácích, když se v 17. minutě trefil Tolno. Souvislý tlak dokázali Votroci přetavit ve vyrovnání v 65. minutě. Po nahrávce Adama Vlkanovy se prosadil Otto Urma a stanovil tak konečný stav na 1:1.
6. kolo, neděle 4. 10. 2020, 16:00

FC Silon Táborsko

FC Hradec Králové

1:1
1:0

Branky: 17. Tolno – 65. Urma. Rozhodčí: Rejžek – Váňa, Matoušek. ŽK: 32. Provazník, 41. Čapek, 90. Kučera – 32. Urma, 40. Vlkanova, 74. Jukl, 89. Rada. Počet diváků: 727. 

FC Silon Táborsko:

Slávik – Navrátil (C), Provazník (59. Majka), M. Kučera, Havrda – P. Plachý (73. Vozihnoj), Tolno, Čapek (90+2. Penc), Dybala, Ndiaye (46. Boula) – Icha.

FC Hradec Králové:

Vízek – Mejdr, Donát, Král, Urma (80. Čech) – Jukl, Rada – Záviška (51. Novotný), Dvořák (80. Soukeník), Vlkanova – Prekop (51. Šípek).

.



Reportáž

Hradečtí fotbalisté byli od prvních minut aktivnějším týmem. Hned v úvodu centroval z pravé strany Honza Mejdr, k hlavičce se dostal Robert Jukl a míč skončil těsně vedle domácí branky. Pak se individuální akcí blýskl Erik Prekop, jeho střelu z hranice vápna gólman Slávik pohotově vyrazil. Postupně se fotbalisté Táborska dostávali více do útočné fáze a s tím přišlo také několik zajímavých možností.

Nejprve po rohovém kopu zakončoval kapitán Navrátil, balon letěl dva metry nad. Následně si nebezpečný pokus připsal i Provazník, avšak brankář Vízek zasahovat nemusel. V 17. minutě se po kombinační akci dostali domácí do vedení. Střelou doprostřed brány se prosadil Emmanuel Tolno, 1:0.

Dobrá příležitost na vyrovnání Votroků byla k vidění ve 28. minutě. Přímý kop poslal Adam Vlkanova signálem na Erika Prekopa, jenž osamocený překopl bránu. O sedm minut později vyslal Honza Záviška do samostatného úniku Erika Prekopa, slovenského útočníka ovšem skvěle vychytal brankář Slávik. Hradecký tlak pokračoval i po dalším rohovém kopu, kdy byl sám na malém vápně Pavel Dvořák, ale nedokázal propálit táborskou hradbu těl. První půle se dohrávala na polovině Táborska, Votroci měli trvalou převahu. Nicméně chyběla finální přihrávka a také větší přesnost.

V 64. minutě mohlo být vyrovnáno po rohovém kopu Hradce Králové. Adam Vlkanova hlavičkoval k tyči po rohovém kopu, gólman Slávik zabránil gólu s velkým štěstím. Hradečtí se ale přeci jen dočkali. Po přenesení hry zasekl Adam Vlkanova ve vápně, ihned dal pod sebe a Otto Urma prostřelil vše, co mu stálo v cestě, 1:1.

V 77. minutě poslal Honza Mejdr nízký centr do malého vápna, kde na něj těsně nedosáhl Jakub Šípek, to byla velká škoda. Hradečtí fotbalisté byli nadále mnohem aktivnější. Jako při další situaci, kdy Šípek doběhl balon, vrátil ho na Adama Vlkanovu, jenž střílel po zemi kousek vedle. V závěru dominovala ve hře obou mužstev velká bojovnost, svěřenci kouče Zdenka Frťaly si sice vypracovali několik slibných centrů, ale další branku již obrana Táborska nepřipustila.

Ohlasy

Zdenko Frťala:

Otto Urma:

Jan Mejdr:

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar