Votroci porazili Chlumec 3:0

8. 8. 2020   |   FC Hradec Králové
Ve třetím utkání letní přípravy Votroci porazili FK Chlumec nad Cidlinou 3:0, góly se na tom podílely dvě letní posily Filip Novotný a Daniel Vašulín. Třetí trefou uzavřel skóre David Doležal. Hradecká výhra mohla být ještě výraznější, ale v dresu soupeře výborně chytal hostující Votrok Jakub Brát.
přát., sobota 8. 8. 2020, 10:15

FC Hradec Králové

FK Chlumec nad Cidlinou

3:0
1:0

Branky: 21. Novotný, 49. Vašulín, 58. Doležal. Rozhodčí: Raplík – Hock, Vodrážka. ŽK: 68. Procházka, 76. Donát – 32. J. Labík.

FC Hradec Králové:

1. poločas: Ottmar – Mejdr, Donát, Král, Leibl – Jukl, Rada – Záviška, Kateřiňák (34. Samko), Novotný – Prekop.

2. poločas: Vízek – Čech, Král, Leibl (68. Donát) – Soukeník – Šípek, Doležal, Samko, Procházka – Vlkanova – Vašulín.

FK Chlumec nad Cidlinou:

Brát – Kadlec, Krčál, Jarkovský, Žahourek – Kučera, Kopáč – Hynek, J. Labík, T. Labík – Bastin. Náhradníci: Petr – Sedláček, Kycetl, Vaníček, Prouza.



Reportáž

Přípravnému zápasu proti účastníkovi ČFL Votroci dominovali od začátku. Předváděli pěkné kombinace a často se dostávali do zakončení, proti nim ale v bráně s každým zákrokem rostl mladý hradecký gólman Jakub Brát, který v Chlumci hostuje. Ten si výborně poradil v 19. minutě se střelou Filipa Novotného, kterému připravil velkou šanci Erik Prekop. Ještě před tím vyřešila obrana hostů lob Jana Mejdra, který se snášel za Brátova záda, Jan Záviška zase ve vyložené šanci po Prekopově přihrávce bránu minul.

Hosté se celý zápas bránili, jen v první čtvrthodině se dvakrát dostal ke střele Tomáš Bastin.

Ve 21. minutě se skóre konečně změnilo. Prsty v tom měla dvojice Prekop – Novotný, která rychle vykombinovala defenzivu v červených dresech a posila z Jihlavy prostřelila Bráta. O chvíli později další pěknou kombinaci Votroků zakončoval Záviška, chlumecký gólman jeho střelu vyrazil na roh. A ve 27. minutě si velmi dobře poradil i s dělovkou Jakuba Rady z hranice vápna.

Do konce první půle Votroci soupeře výrazně zatlačili, střela Michala Leibla však skončila mimo bránu po teči obránce, dalekonosnou ránu Jiřího Kateřiňáka vytáhl skvělý Brát.

Do druhé půle Zdenko Frťala opět poslal na hřiště všechny, kdo byli před pauzou na lavičce, na hře se to tentokrát projevilo jen minimálně – převaha domácích trvala. Ve 49. minutě ji zužitkoval Daniel Vašulín, který se zleva protáhl do vápna a Bráta prostřelil podruhé.

Zvýšit mohl – a měl – Denny Samko, kterému Adam Vlkanova po pěkném samostatném průniku připravil míč proti noze, mladý záložník ale těsně přestřelil. Přesněji mířil v 58. minutě David Doležal, ke kterému prošel tečovaný centr Jakuba Šípka. Rána z voleje – a bylo to 3:0.

Šípek, kterého píchlo v třísle, pak hřiště opustil a Votroci dohrávali v deseti. Na jejich převaze to ale nic nezměnilo. Vlkanovovo akrobatické zakončení po kombinaci s Doležalem ještě letělo mimo, ovšem šance druhého jmenovaného, který si v 66. minutě narazil s Vašulínem a ocitl se sám před Brátem, po gólu volala. Gólman Chlumce byl opět bezchybný.

Do konce utkání ještě vyřešil i pěknou Vlkanovovu střelu k bližší tyči, při další šanci hradeckého kapitána vyhlavičkoval míč z prázdné brány jeden z obránců. A Vašulínův samostatný únik opět ztroskotal na Brátovi.

Hradečtí mohli před odjezdem na soustředění do Písku odcházet ze hřiště spokojení. Předvedli dobrou hru, nechali vyniknout vlastního gólmana hostujícího v Chlumci, a stejně si připsali přesvědčivé vítězství.

Ohlasy

Ondřej Prášil:

Filip Novotný:

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií začíná ve středu

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín