Votroci přemohli Přepeře

5. 8. 2020   |   FC Hradec Králové
Ve druhém utkání letní přípravy přehráli Votroci Přepeře dvěma góly v první půli, v níž předvedli naprosto dominantní výkon. Z přímého volného kopu se pěkně trefil Jiří Kateřiňák, druhý zásah přidal Michal Leibl. Po přestávce měli šance i domácí, ale nevyužili je.
přát., středa 5. 8. 2020, 17:30

FK Přepeře

FC Hradec Králové

0:2
0:2

Branky: 20. Kateřiňák, 25. Leibl.

FK Přepeře:

Truksa – Novotný, Sedláček, Nesvadba, Vaníček – Martan, Pavlata, Hlůže, Elbel – Kvesič – Synek. Náhradníci: Tvaroha, Venc, Bulíř, Horáček, Sedláček, Vrána.

FC Hradec Králové:

1. poločas: Vízek – Mejdr, Čech, Král, Leibl – Jukl, Rada – Záviška, Kateřiňák, Novotný – Vašulín. 2. poločas: Ottmar – Čech, Donát, Leibl, Novotný – Soukeník, Samko – Záviška (59. Doležal), Šípek, Procházka – Prekop.



Reportáž

Hradečtí nastoupili na soupeře s vervou, hned v prvních deseti minutách měl dvakrát šanci Daniel Vašulín. Jeho střely, které mířily do odkryté brány, přičemž ta první byla nebezpečnější, pokaždé vyrazil někdejší obránce Zenitu Petrohrad Jaroslav Nesvadba.

Na konci druhé desetiminutovky se Votroci dočkali – z přímého volného kopu z nějakých dvaadvaceti metrů se exkluzivně trefil Jiří Kateřiňák. Také ke druhému zásahu o pět minut později pomohla hostům standardní situace. Jakub Rada přetáhl z pravé strany centr na vzdálenější tyč, balon propadl k Michalu Leiblovi a ten prostřelil všechno mezi sebou a bránou.

Votroci ukazovali rychlý přechod do útoku a do pauzy mohli svůj náskok ještě navýšit. Proti Radově střele z voleje i ráně Roberta Jukla však předvedl vynikající zákroky Filip Truksa. Při zakončení Filipa Novotného podržela domácí tyč, aktivní Jukl pálil ještě jednou těsně nad břevno.

Na začátku druhé půle Zdenko Frťala mužstvo výrazně obměnil a hra Votroků už nebyla tak plynulá. Přesto mohl třetí gól přidat Jakub Šípek, jeho penaltu ale Truksa chytil.

Dvěma rychlými protiútoky se pak dostali ke slovu také domácí, jenže Tomáš Bulíř zakončil svůj samostatný únik hodně nepřesně, bránu netrefil ani Vojtěch Horáček.

V samém závěru zápasu ještě jednou předvedl své umění Truksa – to když reflexivně vyrazil přímý volný kop Erika Prekopa tečovaný zdí do protipohybu. Denny Samko zase z podobného místa vystřelil těsně vedle, a tak se skóre do závěrečného hvizdu nezměnilo.

Ohlasy

Ondřej Prášil:

Michal Leibl:

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B