Votroci v přípravě podlehli Slasku Wroclaw

2. 2. 2020   |   FC Hradec Králové
Na vyladěného soupeře narazili Votroci ve čtvrtém utkání zimní přípravy. Čtvrtý tým polské Ekstraklasy ukázal černobílým, jak se mají trestat chyby soupeře, a vyhrál vysoko 5:1. Hra přitom byla zejména v první půli vyrovnaná.
přát., neděle 2. 2. 2020, 14:00

Slask Wroclav

FC Hradec Králové

5:1
2:0

Branky: 4. a 39. Exposito, 46. a 61. Raicević, 55. Placheta – 72. Zbrožek z pen. ŽK: 19. Prekop, 50. Zbrožek.

Slask Wroclav:

Putnocký – Cotugno (46. Musonda), Puerto (46. Celeban), Živulić (71. Pawelec), Śtiglec (71. Dankowski) – Mączyński (46. Bargiel), Łabojko (73. Boruń) – Pich (59. Marković), Chrapek (59. Gąska), Płacheta (65. Bergier) – Exposito (46. Raicević).

FC Hradec Králové:

Ottmar (46. Vízek) – Čech (46. Mejdr), Martinec, Král (61. Kosař) – Šípek (58. Frýdek), Jukl, Zbrožek, Soukeník, Leibl – Vlkanova (46. Doležal), Prekop (46. Djurdjević).



Reportáž

Na přírodní trávu si Votroci zvykli rychle – a hned po čtyřech minutách měli příležitost ke vstřelení gólu. Po rohovém kopu hlavičkoval Kristian Zbrožek, jeden ze soupeřů míč zastavil pravděpodobně rukou, ale rozhodčí nechal pokračovat ve hře. Zatímco hosté protestovali, domácí vystřelili do přečíslení a Radima Ottmara překonal Exposito. 1:0.

Mírnou herní převahu pak měli Hradečtí, své šance ale na rozdíl od domácích nevyužili. Po pěkné akci Erika Prekopa se u tyče natahoval po míči Robert Jukl, obránce ale jeho střelu srazil na roh. Dlouhý aut Michala Leibla pak pěkně hlavou prodloužil Jan Král, Jakub Šípek ale ze slibné pozice přestřelil bránu. A když před uplynutím půl hodiny dával míč do malého vápna Prekop, dokázal obránce jeho pas odvrátit. Slovenský útočník Votroků pak při napadání vystihl výkop svého krajana Putnockého, ani jeho instinktivní hlavička si však cestu do brány nenašla.

Hned vzápětí musel svoje umění poprvé v zápase ukázat Ottmar, když nejdřív vyrazil Expositovu střelu a pak si poradil i se závarem po rohovém kopu. Na druhé straně mohl vyrovnat Adam Vlkanova, ale také jeho rána letěla příliš vysoko.

Pět minut před koncem poločasu Votroci zase snadno ztratili míč ve středu pole a přímočarou akci Slasku opět zakončil Exposito. O přestávce tak byl stav 2:0 pro domácí.

Snahu Hradeckých o návrat do zápasu hned po přestávce uťala další chyba v defenzivě. Raicević snadno prošel mezi stopery, obešel i Patrika Vízka a bylo to 3:0. Střídající gólman Hradce si pak poradil s nebezpečnou Plachetovou střelou, v 55. minutě byl ale právě tento hráč na konci povedeného centru z pravé strany a zvýšil na 4:0. O pět minut později přidal po dalším rychlém postupu do hradecké obrany pátou trefu Raicević a domácí diváci neskrývali, jak se těší na začátek jarní části soutěže.

Votroci pak zase zvýšili obrátky, ke střele na pravé straně vápna se dostal Jan Mejdr, ale netrefil bránu. Necelých dvacet minut před koncem pak sudí odpískal penaltu po faulu na Davida Doležala, Zbrožek ji bezpečně proměnil a snížil na 1:5 z pohledu hostů. Hlavička Jakuba Martince v samém závěru už bránu neohrozila, a tak se s tímto skóre také soupeři rozešli.

Ohlasy

Zdenko Frťala:

Kristian Zbrožek:

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Otevřený trénink pro školy a veřejnost již toto úterý

Aktuální zprávy

Pouť do Evropy začíná! Votroci přivítají Olomouc

Aktuální zprávy

Víkendové výsledky Votroků