Béčko na závěr přípravy podlehlo Slavii

29. 2. 2020   |   František Řehounek, foto: Eva Šebová
Pro Votroky i rezervu Slavie se jednalo o generálku před zahájením jarních soutěží. Mnohem lépe se dařilo svěřencům trenéra Marina Hyského, kteří většinu zápasu diktovali tempo hry. Hrozivě vyhlížející skóre se podařilo černobílým alespoň částečně zkorigovat v závěrečné desetiminutovce.
přát., sobota 29. 2. 2020, 10:00

FC Hradec Králové

SK Slavia Praha

3:6
0:2

Branky: 80. Rajnoch, 82. Mahr, 89. Bičiště – 16. Hošek, 34. Červ, 50. Zeronik, 62. a 76 Vlasák, 67. Janoušek. Rozhodčí: Ježek – Arnošt, Richtar.

FC Hradec Králové:

Brát (46. Mach) – Finěk, Ptáček, Locker, Vukčevič (46. Štěrba) – Mahr, Chocholatý, Vobejda, Kosař (46. Bičiště), Samko – Vítek (46. Rajnoch).

SK Slavia Praha:

Markovič – Douděra (60. Šilhán), Švec (45. Vít), Hošek, Kosek – Červ, Křišťan, Zeronik (60. Vaněk) – Toula (60. Kubáň), Felipe (60. Janoušek), Vlasák.



Reportáž

Hostující tým byl od úvodní minuty aktivnější a brzy šel do zaslouženého vedení. Michal Hošek dostal příliš mnoho prostoru a prosadil se po rohovém kopu na přední tyči, když hlavou překonal bezmocného Jakuba Bráta. Na 2:0 zvýšil náskok Slavie ve 33. minutě Lukáš Červ, který opět hlavou zužitkoval centr z pravé strany.

I druhé části utkání vládli herně i střelecky dlouho hosté. Už v 50. minutě se prosadil Jakub Zeronik, v 62. a 76. minutě skóroval Adam Vlasák, mezi jeho dva zásahy pak ještě přibyl pátý gól v síti Hradce, který zaznamenal Jiří Janoušek. Všechny góly přišly po chybách hradecké defenzivy, které pramenily z neustávajícího tlaku Slavie.

O tom, že hosté nejsou nepřekonatelní, přesvědčil své spoluhráče v závěru aktivní Jan Mahr. Nejprve zařídil čestný úspěch Hradce, když se po jeho akci a následné střele Jakuba Štěrby prosadil zblízka Marek Rajnoch, vzápětí přidal druhý hradecký gól Mahr sám a v závěru tentýž hráč po perfektním průniku pomohl k třetí brance v síti Pražanů, když míč do sítě poslal Štěrba. Díky povedenému závěru tak Votroci dokázali alespoň trochu napravit celkový dojem ze zápasu, který jinak vyšel jednoznačně lépe Slavii.

Ohlasy

Jan Mahr:

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar