Béčko Votroků remizovalo se Dvorem Králové

1. 2. 2020   |   František Řehounek, foto: Eva Šebová
Rezerva Votroků si k dalšímu přípravnému utkání pozvala soupeře z Podkrkonoší. Svižně hraný zápas vítěze nepoznal, dvěma góly se zaskvěl po nemoci se rozehrávající Filip Firbacher.
přát., sobota 1. 2. 2020, 10:00

FC Hradec Králové

TJ Dvůr Králové nad Labem

2:2
1:1

Branky: 45. a 77. Firbacher – 12. Pečenka, 85. Hruška. Rozhodčí: Vít – Pilný, Kalečka. 80 diváků.

FC Hradec Králové:

Mach (46. Brát) – Finěk, Vukčevič (46. Ptáček), Locker, Plašil – Mahr (46. V. Martinec), Samko, Vobejda (46. Štěrba), Rajnoch (46. Chocholatý), Trýzna (70. Rajnoch) – Firbacher.

TJ Dvůr Králové nad Labem :

Vaníček – Picha, Václavek, Macháček, Tomeš – Vitebský, Kruliš, Dvořák, Mertlík – Hruška, Pečenka. Náhradníci: Knespl, Frýdl, Karal.



Reportáž

Vstup do zápasu vyšel lépe hostům. Ti se ve dvanácté minutě dostali do vedení, když Jiří Pečenka zužitkoval míč za obranu Votroků a překonal Ondřeje Macha. Vyrovnání měl o pět minut později na noze Marek Rajnoch, ale v tutovce zamířil z malého vápně těsně vedle Vaníčkovy brány. Velký přehled a sebevědomí ukázal Danilo Vukčevič, který ve 24. minutě nasadil jesle dotírajícímu Hruškovi, rozjel útočnou akci, míč převzal Daniel Finěk, skvěle se prodral až před Vaníčka, strážce dvorské branky ale dokázal včasným vyběhnutím snížit střelecký úhel a míč vytlačil mimo tyče.

Stav zůstal nezměněn i po akci Dennyho Samka, který si navedl míč na velké vápno a poslal ho těsně nad břevno. Votroci v této fázi zápasu dominovali a vytvářeli si množství gólových příležitostí, které však zůstávaly nevyužity. A to včetně lahůdkového Fiňkova centru, který nedokázali zužitkovat Rajnoch ani Filip Firbacher, či průniku Jakuba Trýzny, který předložil míč před opuštěnou branku, kam však nikdo z černobílých nedokázal naběhnout.

Zaslouženého vyrovnání se domácí dočkali až v samotném závěru prvního dějství. Firbacher se uvolnil ve vápně, přihrál Marku Plašilovi a toho ve stoprocentní šanci Dvorští poslali nedovoleně k zemi. Nařízený pokutový kop proměnil Firbacher – 1:1.

I ve druhém poločase měli navrch domácí. Hosté spoléhali na rychlé protiútoky, k vidění tak byl zajímavý zápas s dostatkem příležitostí na obou stranách. Neujala se skákavá střela Samka ze 60. minuty, kterou hostující obrana dokázala vykopnout z brankové čáry, Jakub Brát pak zase po Knesplově ráně děkoval správně postavené pravé tyči své brány. O dvě minuty později potěšily diváky skvělý Fiňkův centr a Plašilova prudká hlavička, po které míč lízal břevno. Do vedení poslal Votroky v 77. minutě opět Firbacher, který poslal míč za Vaníčkova záda po rohovém kopu Samka patičkou.

V 81. minutě už hráči v modrých dresech zvedali ruce, ale vyrovnání jim po povedené hlavičce Pečenky překazil na brankové čáře Michael Ptáček. Ten dokázal vykopnout míč do bezpečí v posledním zlomku sekundy.

O konečném výsledku zápasu tak rozhodla 85. minuta. Nejprve Rajnoch ideálně načasoval průnikovou přihrávku pro Firbachera, ten však z vápna vystřelil nad. A prakticky z protiútoku hosté srovnali stav utkání, když se po pěkné kombinaci objevil tváří v tvář Brátovi Martin Hruška a s přehledem poslal míč k pravé tyči. Závěrečné okamžiky patřily dvěma minisoubojům Firbachera s Vaníčkem. Nejprve pěkné uvolnění Fiňka hradecký kanonýr zakončil tvrdou střelou, kterou brankář Dvora vyrazil, a z následného rohového kopu pak Vaníček bravurně zneškodnil Firbacherovu hlavičku. Více toho již ani jeden tým nestihl, zápas tak skončil remízou 2:2.

Ohlasy

Filip Firbacher:

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar