Béčko v přípravě přehrálo Chlumec

18. 1. 2020   |   František Řehounek
Druhé zimní přípravné utkání záložního týmu Votroků přineslo souboj se soupeřem z Chlumce nad Cidlinou. Za neustávajícího sněžení se na kluzkém terénu umělé trávy Malšovického stadionu hrál svižný, bojovný duel třetiligových mančaftů, ze kterého díky dvěma trefám Marka Vítka a jedné od Marka Plašila vyšel vítězně ten domácí.
přát., sobota 18. 1. 2020, 10:00

FC Hradec Králové

FK Chlumec nad Cidlinou

3:1
1:0

Branky: 21. Plašil, 50. a 83. Vítek – 70. Koubek. Rozhodčí: Martínek – Kvítek, Bohata.

FC Hradec Králové: Mach (46. Brát) – Finěk, Ptáček, Locker, Plašil – Mahr, Doležal (45. Vukčevič), Vobejda, Samko, Martinec – Vítek.
FK Chlumec nad Cidlinou: Petr (46. Dunda) – Veselka, Havel, Jarkovský (46. Sedláček), Žahourek – Ryšavý (61. Kučera), Čáp (61. Kopáč), Koubek, J. Labík (61. Kycelt), T. Labík – Bastin (61. Doležal).


Reportáž

První poločas byl dlouho vyrovnaný v poli, bez větších brankových příležitostí. Až ve 20. minutě vyšel černobílým po pravé straně rychlý protiútok, ze kterého vzešel roh. K zahrání standardní situace se postavil Denny Samko, jeho centrovaný míč si ve skrumáži našel Marek Plašil a zblízka překonal Radka Petra v hostující brance – 1:0 pro Hradec.

Nepříznivé skóre chlumecké hráče vybudilo ke zvýšení herní aktivity. Výsledkem jejich snažení byl nejprve trestný kop Jarkovského z pětadvaceti metrů, který ale Ondřeji Machovi problémy nenadělal, a pak tutovka Jana Labíka, který se po kombinaci s Tomášem Bastinem ocitnul tváří v tvář našemu brankáři. Mach ale včasným vyběhnutím snížil střelecký úhel a záložník Chlumce nastřelil jen jeho hruď.

Druhou půli utkání zahájili Votroci drtivým náporem a dočkali se zcela zaslouženě rychle dalšího gólu. Míč vybojoval Samko, předal jej rozběhnutému Janu Vobejdovi a ten ukázkově uvolnil do brejku Marka Vítka. Útočník Hradeckých nezaváhal, prostřelil brankáře a zvýšil vedení Votroků na 2:0.

Černobílý balet v této fázi zápasu zcela dominoval. Téměř hned po rozehrání měl další šanci Jan Mahr, gólman Dunda mu ale dokázal míč vypíchnout a z následného závaru se Hradečtí brankově neprosadili. Uplynulo jen pár minut a další stoprocentní šanci měl střelec Vítek. Postupoval sám na Dundu, zkusil ho přelobovat, ale gólman Chlumce se nenechal zaskočit a konečky prstů jeho střelu vyrazil mimo branku.

V 60. minutě hosté vystřídali hned čtveřici hráčů a možná trochu překvapivě právě po velkém střídání zvedli hlavu. Po několika pokusech, které Jakuba Bráta neohrozily, přišlo přece jen snížení. Po svižné akci středem hřiště dostal v 70. minutě v hradeckém vápně míč na nohu střídající Koubek a zblízka nezaváhal – 2:1.

Ve zbytku utkání byli lepším týmem domácí. Neujaly se však mnohé dobré brankové příležitosti, a tak dal definitivní podobu skóre opět forvard Vítek, který zužitkoval dlouhý Brátův výkop, v brejku obešel i brankáře Dundu a poslal míč do opuštěné branky Chlumce – 3:1.

Ohlasy

Marek Vítek:

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Rozhovory

Dobrá forma? Snažím se to brát s pokorou, směje se Štěpán Harazim

Aktuální zprávy

Víkendové výsledky Votroků