Béčko v přípravě porazilo devatenáctku

11. 1. 2020   |   František Řehounek
První zimní přípravný zápas proti sobě svedl na umělé trávě Malšovického stadionu béčko Votroků proti dorostencům kategorie U19, které nově vede jako trenér Aleš Čvančara. Oba týmy postrádaly několik hráčů, další borci chyběli pro nemoci či zranění.
přát., sobota 11. 1. 2020, 10:00

FC Hradec Králové

FC Hradec Králové

1:0
0:0

Branka: 71. Locker

FC Hradec Králové: Brát – Vukčevič, Ptáček, Plašil, Locker – Vobejda¬ – V. Martinec, Štěrba, Rajnoch, Chocholatý – Vítek.
FC Hradec Králové: Červenka (46. Král) – Hak (46. Vošlajer), Kalina, Baloun, Podsadlo – Hájek, Kejř, Novotný, M. Šípek – Hlaváč (46. Štipák), Vozáb.


Reportáž

Úvodní polovina utkání patřila dorostencům. Ti se lépe pohybovali a jejich svižná hra s napadáním rozehrávky dělala béčku potíže. Vyložené šance se však nepodařilo vypracovat ani na jedné straně a zajímavé střelecké příležitosti zůstaly nevyužity vinou hodně nepřesné koncovce na obou stranách.

Druhé dějství přineslo zajímavější podívanou. Otěže utkání převzalo béčko a hra se odehrávala o poznání častěji na obranné polovině dorostenců. Těm se navíc zranil Vozáb, u B týmu odstoupil Vukčevič, a tak se trenéři Krejčík s Čvančarou dohodli, že zápas se dohraje na obou stranách v 9 lidech v poli.

V 61. minutě mohl poslat dorostence do vedení Matěj Šípek, ale z ostrého úhlu dostal míč jen do boční sítě Brátovy brány. Na druhé straně měl obrovskou šanci v 65. minutě Jakub Štěrba, který po centru Sebastiana Chocholatého hlavičkoval ve výborné pozici těsně nad. O chvíli později chybovala defenziva dorosteneckého celku v rozehrávce, k míči se dostal Marek Rajnoch, jeho střelu z malého čtverce dokázal jeden z obránců vykopnout z brankové čáry.

Rajnoch v 71. minutě zamotal hlavu několika obráncům dorostu, nakulil míč Štěrbovi a jeho technickou střelu s vypětím všech sil vytáhl Marek Král na rohový kop. Z něj ale již gólově udeřilo – míč poslal hlavičkou za Králova záda Josef Locker. 1:0 pro B tým.

Dorost už vyrovnat nedokázal a ani hráči rezervy již bezchybného Krále nepřekonali, a tak jediný gól rozhodl.

Ohlasy

Danilo Vukčevič:

Marek Kejř:

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Základní část jde do finále. Votroci vyrazí do Liberce

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků