Votroci remizovali se Spartou B 0:0

21. 1. 2020   |   FC Hradec Králové
V posledním zápase Tipsport ligy změřili Votroci síly s béčkem Sparty. Zápas se hrál ve vysokém tempu, Hradečtí měli více šancí, ale neproměnili je, a tak se oba soupeři sešli smírně remízou 0:0.
přát., úterý 21. 1. 2020, 10:30

FC Hradec Králové

AC Sparta Praha

0:0
0:0

Rozhodčí: Rejžek – Vlasjuk, Váňa. 144 diváků.

FC Hradec Králové: 1. poločas: Vízek – Čech, Martinec, Král – Kopečný, Soukeník, Zbrožek, Jukl, Urma (18. Leibl) – Šípek, Vlkanova. 2. poločas: Ottmar – Zbrožek, Čech, Král – Trýzna, Jukl (60. Samko), Doležal, Soukeník (60. Kosař), Leibl – Prekop, Djurdjević.
AC Sparta Praha: Kotek (61. Benada) – Burda, Piško (74. Ambler), Hušek – Gabriel, Červak (46. Sláma), Patrák (46. Traore), Flak, Horák – Dao (74. Radwan), Prokopec (46. Šnajdr).


Reportáž

Hradečtí trenéři zvolili proti B týmu Sparty rozestavení, které se Votrokům vyplatilo například v posledním zápase podzimu na hřišti Dukly, a také proti Letenským měli černobílí navrch. Hned ve 3. minutě se po přihrávce Jakuba Šípka dostal ke střele Otto Urma, ale František Kotek míč vyrazil. O sedm minut později si poradil i s ránou Adama Vlkanovy z dálky.

Pak musel své umění ukázat i Patrik Vízek – ten si poradil s pokusem Youssoufa Daa po rychlém brejku i se střelou Adama Gabriela. Zápas se pak odehrával převážně mezi šestnáctkami, až po půlhodině si Votroci vypracovali závar ve vápně soupeře, Vlkanovovu ránu stejně jako míč z kopačky Miloše Kopečného ale obrana Sparty srazila. V samém závěru poločasu se opět předvedl Vízek, který včasným vyběhnutím zmařil šanci Radima Prokopce.

Hned na začátku druhé půle ho napodobil Radim Ottmar, ten byl rovněž pod nohama útočícího hráče včas a ke střele ho nepustil. Pak se otěží ujali Votroci. Robert Jukl agresivně napadal Kotka a získal míč, ale v rohu šestnáctky už to ve vyloženou šanci nepřetavil.

V koncovce byl nejaktivnější Fahrudin Djurdjević, který měl dát dva góly. V 65. minutě a v závaru na konci zápasu ho ale opakovaně vychytal Adam Benada, v 78. minutě, když se makedonský záložník ocitl před gólmanem Sparty úplně sám, pálil trestuhodně mimo. Na druhé straně byl Ottmar téměř bez práce, jen po jednom z hradeckých rohů vyřešil opět vynikajícím vyběhnutím brejk Letenských.

Gól tak nepadl a Hradec se s Tipsport ligou rozloučil výsledkem 0:0.

Ohlasy

Ondřej Prášil:

Fahrudin Djurdjević:

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Otevřený trénink pro školy a veřejnost již toto úterý

Aktuální zprávy

Pouť do Evropy začíná! Votroci přivítají Olomouc

Aktuální zprávy

Víkendové výsledky Votroků