O naší výhře na Dukle rozhodly penalty

9. 9. 2019   |   Redakce
První kolo hradecké žákyně odehrály na hřišti v Statenicích s Duklou Praha.
2. kolo, sobota 7. 9. 2019, 10:30

FK Dukla Praha

FC Hradec Králové

1:2pen
0:0

Branky: 58. Kanzelsbergerová - 44. Miculyčová 

FC Hradec Králové: Mikanová - Soukalová, Uhnavá, Schánělová, Vlasatá, Kalousová, Hrušková, Gernatová, Jiříčková, Baliharová, Miculyčová Střídaly: Dobrozemská, Jelínková, Koudelová, Plotová, Janouchová, Purmová Proměněné penalty: Miculyčová, Baliharová, Soukalová


Reportáž

Začali jsme utkání velice aktivně a hrálo se prakticky na polovině domácích. Několik střel a pokusů o průnik do vápna nevedlo ke kýženému efektu. Soupeř postupem času hru vyrovnal. Byly i pasáže, kdy Dukla byla lepší. Hráčky z Julisky hrály poměrně účelně. Po naší ztrátě se jim dařilo zakládat rychlou brejkovou situaci. Naštěstí naše obraně dokázala útočné snahy soupeře vždy překazit.

Ve druhé půli jsme zvýšili aktivitu a bylo to znát. Hráli jsme i více ze zajištěné obrany a zbytečně jsme neriskovali. Brzy jsme se dočkali úvodní branky. Do vedení nás poslala Ivet Miculyčová. Poté Dukla vrhla všechny síly do útoku ve snaze skóre srovnat. Nám v této fázi zápasu moc nedařilo udržet míč, rozkouskovat hru nebo více využít vyššího rizika soupeře a udeřit po druhé z brejku. Obrana se držela dobře a domácí do velké vyložené šance nepouštěla. Největší nebezpečí ze strany soupeře hrozilo ze standardních situací. Bohužel po rohovém kopu přišlo vyrovnání. Dvakrát jsme mohli míč odkopnout z pokutového území. Nepodařilo se nám to a domácí hráčka uklidila míč k levé tyči do sítě. Brzy jsme si mohli vedení vzít zpět. Obrovskou příležitost měla Ivet Miculyčová, ale domácí brankářku neprohodila. Odražený míč se dostal k Aničce Kalousové, ale ta prázdnou branku zpoza vápna netrefila. Tudíž o vítězi zápasu musely rozhodnout pokutové kopy. Jsem rád, že jsme tuto „loterii“ zvládli a odjeli jsme ze Statenic s vítěznou náladou, i když ne s plným bodovým ziskem.

Ohlasy

Radek Musil, trenér FC HK: Utkání se neodvíjelo podle našich představ. Chtěli jsme vstoupit do nového ročníku vítězně za tři body. Přestože měl soupeř kvalitu a dle průběhu hry si nezasloužil odejít poražen, měli jsme to zvládnout. Dnes nám chyběla lehkost a neprezentovali jsme se kombinační hrou jako v přípravném období. Na našem výkonu se podstatně podepsaly zdravotní problémy hráček. Ty nás značně limitovaly. Na hráčky nemůžu být naštvaný. Do závěrečného hvizdu bojovaly. Pokud se podaří zdravotní neduhy vyřešit, věřím tomu, že se bude prezentovat úplně jinou hrou než v Statenicích.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Základní část jde do finále. Votroci vyrazí do Liberce

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků