Votroci vybojovali v Jihlavě bod

8. 6. 2020   |   Admin
V rámci 21. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se Hradec Králové představil v Jihlavě, která šla do vedení v prvním poločase po nešťastné teči stopera Krále. V 57. minutě nastřelil břevno jihlavský Zoubele. Vyrovnání se Votroci dočkali o dvanáct minut později, po minutě na hřišti uspěl dvacetiletý Dominik Soukeník a stanovil tak konečný stav na 1:1.
21. kolo, pondělí 8. 6. 2020, 18:00

FC Vysočina Jihlava

FC Hradec Králové

1:1
1:0

Branky: 37. Král (vlastní) – 69. Soukeník. Rozhodčí: Zelinka – Dobrovolný, Mikeska. ŽK: 42. Vaculík – 39. Urma, 55. Šípek, 57. Mejdr, 59. Djurdjević, 76. Kateřiňák.

FC Vysočina Jihlava:

Vejmola – Javůrek (85. Svoboda), Pojezný, Diouf, Novotný – Fortelný (75. Arroyo), Vaculík (90. Šudajwa) – Rezek (75. Smejkal), Zoubele, Mikuš – Klobása.

FC Hradec Králové:

Ottmar – Mejdr (68. Čech), Martinec, Král, Urma – Zbrožek (68. Soukeník), Jukl (46. Doležal, 49. Šípek) – Vlkanova, Kateřiňák, Frýdek (46. Djurdjević) – Prekop.



Reportáž

Hned v úvodu pondělního duelu centroval Adam Vlkanova do vápna, kde našel Ottu Urmu, který ještě vracel před branku, avšak nikdo z dobíhajících Votroků nestačil zareagovat. Na druhé straně zahrávala Vysočina sérii čtyř rohových kopů. Po jednom z nich pálil z nebezpečné pozice Fortelný, míč obětavým zákrokem srazil v poslední možné chvíli Robert Jukl.

Za domácí pak své štěstí zkoušel Klobása, ale brankář Ottmar zasahovat nemusel. Ve 28. minutě poslal prudký centr do pokutového území Jiří Kateřiňák, ale nikdo nedokázal balon tečovat. Jihlava byla postupem času odvážnější a držela častěji míč na svých kopačkách.

Za svou aktivitu byla Kučerova družina odměněna šťastnou brankou. Pojezný vyslal na pravé straně do úniku Mikuše a jeho centr na hranici vápna tečoval smolně Honza Král do vlastní sítě. Radim Ottmar byl bez šance, 1:0. Královéhradecký gólman musel být v pozoru i v závěru první půle, kdy se ke střele probojoval Zoubele, Ottmar vyrazil před sebe.

I na začátku druhého dějství měla Jihlava převahu. V 57. minutě vybídl Vaculík Zoubeleho, který ze dvou kroků vypálil levačkou do břevna hostující branky. Votroci měli štěstí. Hezká akce byla k vidění po ose Urma, Vlkanova, kdy druhý jmenovaný zakončoval po přesném centru hlavou, ale přestřelil.

Hradečtí se vyrovnání dočkali v 69. minutě. Zasloužil se o něj střídající Dominik Soukeník, jenž byl na hřišti pouhou minutu. Jeho pumelici tečoval domácí Pojezný do protipohybu Vejmoly a bylo srovnáno, 1:1. Fotbalisté Jihlavy nadále zaměstnávali hostující obranu, střelecké pokusy si připsal například Klobása nebo Arroyo. Druhý jmenovaný měl v 86. minutě velkou šanci, když po ideální nahrávce Smejkala nedokázal zakončit mezi tři tyče.

Za Votroky se pokusil změnit stav utkání Jakub Šípek, ale i on z pravé strany velkého vápna mířil vedle. Poslední střelu zápasu měl v nastaveném čase Fahrudin Djurdjević, jenž z první pálil zpoza vápna. Souboj v Jihlavě tak vítěze nepoznal, Votroci zůstávají nadále na pátém místě.

Ohlasy

Zdenko Frťala:

Dominik Soukeník:

Radim Ottmar:

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií zahájen

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín