Východočeská bitva vítěze nepoznala

2. 6. 2020   |   FC Hradec Králové
V rámci 20. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zavítali fotbalisté Hradce Králové do blízké Chrudimi. A byla z toho nadprůměrná podívaná. Tři penalty, čtyři branky, z toho hned dvě v nastaveném čase. Za Votroky se z pokutového kopu prosadil Adam Vlkanova, při druhém pokusu přestřelil. Za Chrudim kontroval rovněž z penaltového puntíku Mužík. Domácí šli v samotném závěru do vedení zásluhou Rybičky. Hradečtí se ovšem nevzdali a hned o minutu později vyrovnal Christian Frýdek.
20. kolo, úterý 2. 6. 2020, 17:00

MFK Chrudim

FC Hradec Králové

2:2
0:1

Branky: 60. Mužík z PK, 90+2. Rybička – 44. Vlkanova z PK, 90+3. Frýdek. Rozhodčí: Houdek – Moláček, Hurych. ŽK: 40. Vencl, 90. Fofana – 12. Král, 19. Soukeník, 42. Urma, 62. Vlkanova.

MFK Chrudim:

Zíma – Řezníček, Vencl, Fofana, Hlavsa – Janoušek (54. Krištof) – Mužík (74. Sulík), Sixta, Nikodem (54. Havlena), Dostálek (89. Ujec) – Rybička.

FC Hradec Králové:

Ottmar – Čech, Zbrožek, Král, Urma (70. Prekop) – Jukl, Soukeník (46. Kateřiňák) – Mejdr, Vlkanova (88. Frýdek), Djurdjević (55. Procházka) – Martinec.



Reportáž

První dějství úterního duelu nabídlo vyrovnanou bitvu, kterou ovlivnil i mokrý terén a silná dešťová přeháňka. Velmi aktivní byl Adam Vlkanova, jenž si připsal i první střelecký pokus, ten byl sražen. Dobré parametry měl centr domácího Mužíka z pravé strany, zakončujícího Nikodéma obrana Votroků ubránila. Ve 26. minutě se ke střele probojoval Robert Jukl, ale chyběla větší přesnost. Naopak gólman Ottmar musel být v pozoru při další možnosti Mužíka.

Postupně začali být svěřenci kouče Zdenka Frťaly odvážnější, k vidění byla například hlavička Djurdjeviće nebo možnost po ose Vlkanova, Martinec, kdy druhý jmenovaný prověřil chrudimského Zímu. Fahrudin Djurdjević zkusil své štěstí i ve 35. minutě, gólman Zíma pohotově zasáhl. Ve 44. minutě utekl domácí obraně Vlkanova, následně Fofana zatáhl za ruční brzdu a nedovoleně Adama zastavil. Sudí Houdek okamžitě ukázal na penaltový puntík. K exekuci se postavil sám faulovaný a zkušeně proměnil, 0:1.

V úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky byla Chrudim o trochu aktivnější, ale žádná větší šance jim umožněna nebyla. Ba naopak. Na unikajícího Kateřiňáka sáhl v šestnáctce Fofana a čtyřiadvacetiletý Votrok šel k zemi. Píšťalka sudího Houdka však v tomto případě zůstala němá. Dva metry nad Zímovu branku vypálil v 53. minutě Otto Urma.

V 57. minutě dostala také Chrudim výhodu penalty, když byl Rybička podražen v pokutovém území. Mužík poslal Radima Ottmara na opačnou stranu a vyrovnal na 1:1. To nebylo zdaleka vše. Po individuální akci srazil Honzu Mejdra chrudimský Dostálek a k vidění byla penalta číslo tři. Odpovědnost vzal na sebe opět Adam Vlkanova a napodruhé přestřelil domácí svatyni.

Na hřišti byla k vidění řada soubojů a také emocí. V hektickém závěru šla Chrudim do vedení. Rybička převzal míč a zpoza vápna vyslal prudkou pumelici přímo do šibenice, Radim Ottmar neměl šanci, 2:1. Nicméně hned vzápětí zchladil chrudimskou euforii Christian Frýdek, když pohotově uklidil odrážený balon do sítě. Jeho branka stanovila konečný výsledek 2:2.

Ohlasy

Zdenko Frťala:

Adam Vlkanova:

Jan Král:

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Rozhovory

Dobrá forma? Snažím se to brát s pokorou, směje se Štěpán Harazim

Aktuální zprávy

Víkendové výsledky Votroků