Votroci zakončili podzim důležitou výhrou na Dukle

23. 11. 2019   |   FC Hradec Králové
V posledním kole podzimní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se Votroci představili v Praze proti Dukle. První poločas patřil jednoznačně Hradci Králové. Hned ve 2. minutě se trefil Otto Urma, kterého navíc v další velké šanci vychytal domácí Hruška. Následně Erik Prekop trefil břevno. Na začátku druhého poločasu se prosadil individuálně Adam Vlkanova. Domácí zdramatizovali utkání ještě v 70. minutě, kdy rychlý únik zakončil Preisler. Hradec se sobotní výhrou dotáhl právě na Duklu a přezimuje na pátém místě.
16. kolo, sobota 23. 11. 2019, 10:15

FK Dukla Praha

FC Hradec Králové

1:2
0:1

Branky: 70. Preisler – 2. Urma, 54. Vlkanova. Rozhodčí: Cihlář – Novák, Mikeska. ŽK: 77. Souček, 86. Piroch – 39. Doležal, 58. Leibl, 81. Martinec, 90+2. Soukeník. Počet diváků: 687.

FK Dukla Praha: Hruška – Souček, Piroch, Chlumecký – Kott (59. F. Hašek), Doumbia (71. Douděra), Tetour, Krunert, Preisler – Holík (59. Ayong), Hadaščok.
FC Hradec Králové: Ottmar - Čech, Martinec, Leibl - Kopečný, Zbrožek - Soukeník, Doležal (89. Kvída), Urma, Vlkanova (87. Jukl) - Prekop (78. Firbacher).


Reportáž

Hradečtí fotbalisté vstoupili do utkání tím nejlepším možným způsobem. Ve 2. minutě vrátil přetažený centr Vlkanovy do vápna Kopečný, Doležal přistrčil na Urmu a ten se trefil přesně k tyči, 0:1. V 7. minutě mohlo být na Julisce ještě radostněji. Po trestném kopu hlavičkoval Erik Prekop do břevna domácí branky. Slibnou možnost si vypracoval také David Doležal, který vyslal parádní střelu pod břevno. Brankář Hruška s vypětím všech sil vyrazil na rohový kop.

V 18. minutě měli Votroci další obrovskou příležitost. Devatenáctiletý Doležal vyslal nádherně za obranu Adama Vlkanovu, ten místo zakončení ještě hledal nabíhajícího Urmu, kterého tváří v tvář fantasticky vychytal gólman Hruška. To byla velká škoda!

Svěřenci kouče Zdenka Frťaly byli nadále mnohem častěji u míče a střelecké pokusy na sebe nenechaly dlouho čekat, pálil například Erik Prekop nebo Dominik Soukeník. V závěru první půle sehráli hosté ještě jednu krásnou akci, na jejímž konci byl Urma s Doležalem. Druhý jmenovaný v ideální pozici střílel doprostřed brány, kde byl připravený Hruška.

I v úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky se Hradci podařilo vstřelit branku. V 54. minutě předvedl své umění Adam Vlkanova, když se nejprve zbavil obránce, následně si připravil pozici a z více než dvaceti metrů uklidil skákavou střelou do domácí sítě, 0:2. Hned vzápětí zakončoval z voleje Erik Prekop, jeho tečovaný pokus letěl nad břevno. Pak z malého vápna hlavičkoval nad branku Dukly Fanda Čech.

V 65. minutě mohl jít Hradec do již tříbrankového vedení. Vlkanova stříleným centrem mířil na Urmu, avšak ten u tyče promáchl. Fotbalisté Dukly se prosadili z první střely na bránu. Stalo se tak 70. minutě, Tetour vyslal do samostatného úniku Haška, který ještě před vyběhnuvším Radimem Ottmarem našel lépe postaveného Preislera a ten poslal balon do prázdné brány, 1:2.

Pražané byli rázem aktivnější a snažili se o vyrovnání. Dobrá možnost byla k vidění po nákopu Krunerta, kdy pálil z úhlu střídající Douděra, jeho křižná střela minula těsně hradeckou tyč. Brankář Radim Ottmar musel být pozorný i u přímého kopu Preislera. V 90. minutě pak Ottmar vyrazil centrovaný míč na Haška, ten pohotově vypálil, ale naštěstí přestřelil.

Fotbalisté Hradce Králové si závěr zápasu zkušeně pohlídali a s letošním rokem i podzimem ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE se tak loučí cenným ziskem tří bodů. Navíc skončila jedna dlouhá série, v soutěžním utkání Votroci uspěli proti Dukle Praha po dlouhých devíti letech, naposledy se tak stalo v roce 2010.

Ohlasy

Ondřej Prášil:

Otto Urma:

Adam Vlkanova:

Fotogalerie

www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz
Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií zahájen

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín