Ústecká Arma byla nad síly Votroků

1. 11. 2019   |   Redakce
V rámci 14. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zavítali fotbalisté Hradce Králové do Ústí nad Labem. Severočeši se ujali vedení v prvním poločase, kdy zaváhání hostující obrany potrestal Drame. Ve druhém dějství se Votroci dostali více do hry, šanci na vyrovnání měl například Adam Vlkanova nebo Jakub Šípek. V 79. minutě rozhodl o osudu utkání svou druhou brankou Drame, když se trefil nechytatelně do šibenice.
14. kolo, pátek 1. 11. 2019, 18:00

FK VIAGEM Ústí nad Labem

FC Hradec Králové

2:0
1:0

Branky: 29. a 79. Drame. Rozhodčí: Marek – Kubr, Batík. ŽK: 24. Písačka, 72. Brak – 33. Martinec, 75. Leibl , 84. Čech, 90+1. Kopečný. Počet diváků: 842.

FK VIAGEM Ústí nad Labem: Tvrdoň – Krátký, Brak, Pimpara, Písačka – Valenta, Peterka – Drame, Bílek (86. Miskovič), Prošek – Bassey (90+2. Jirkovský).
FC Hradec Králové: Ottmar – Čech, Kvída, Martinec, Leibl – Soukeník, Zbrožek (54. Kopečný) – Vlkanova, Djurdjević (46. Doležal), Urma - Prekop (46. Šípek).


Reportáž

Ústecká Arma byla v prvním poločase aktivnějším týmem. První pokus vyslal v 10. minutě Akpan Bassey, gólman Radim Ottmar byl připraven. Ve 29. minutě se po chybné rozehrávce Votroků dostali domácí do vedení. Nabídnutou šanci využil z hranice velkého vápna osamocený Youba Drame, prudká střela francouzského záložníka zaplula nechytatelně do brány, 1:0.

Za celou první půli si Votroci připsali jediný střelecký pokus, stalo se tak ve 33. minutě zásluhou Dominika Soukeníka. Ústecký Tvrdoň byl však pozorný. Domácí si vypracovali v závěru ještě jednu příležitost, ovšem Písačka z bezprostřední blízkosti nedokázal propasírovat míč přes obranu Votroků.

Trenér Zdenko Frťala poslal do druhé pětačtyřicetiminutovky Doležala a Šípka. A byl to právě druhý jmenovaný, který mohl v 59. minutě vyrovnat. Adam Vlkanova hledal volného Kubu Šípka u tyče, ten o kousek na míč nedosáhl. To byla velká škoda! Hradeckou aktivitu dokládalo i několik střeleckých možností, své štěstí zkoušel Vlkanova nebo střídající Miloš Kopečný. V prvním případě chyběla přesnost a ve druhém byla trefena pouze boční síť.

Na druhé straně musel Radim Ottmar vytasit pohotový zákrok po možnosti Proška z levé strany. Aktivní Adam Vlkanova hlavičkoval v 71. minutě přímo do náruče brankáře Mariána Tvrdoně. V 79. minutě podruhé v zápase zazářil Youba Drame. Tentokrát se prosadil výstavní trefou z pětadvaceti metrů přímo do šibenice, 2:0.

Hradečtí se nevzdávali, z dálky pálil například Jakub Šípek, Fanda Čech zase zkusil přízemní ránu, ale brankář Marián Tvrdoň vše s jistotou zneškodnil. Závěr pátečního duelu si už Arma zkušeně pohlídala a k radosti necelé tisícovky diváků si došla po dlouhých deseti letech k výhře nad Hradcem Králové.

Ohlasy

Zdenko Frťala:

Adam Vlkanova:

Radim Ottmar:

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Mládež

Zlatí Votroci! Kategorie U12 slaví mistrovský titul

Aktuální zprávy

Jízda směr Evropa nezpomaluje, Votroky čeká odveta na Hané

Rozhovory

Povedené utkání! Jen škoda, že jsme Sigmě víc neodskočili, hlásí Petr Juliš