O třech bodech z Vlašimi rozhodl druhý poločas

20. 10. 2019   |   Redakce
V rámci 12. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zajížděli Votroci do středních Čech, kde se jim do cesty postavil FC Sellier & Bellot Vlašim. Hradec udeřil ve druhé půli, kdy se po pohledných souhrách prosadil nejprve František Čech a v 78. minutě pak stvrdil vítězství sedmnáctiletý Filip Firbacher.
12. kolo, neděle 20. 10. 2019, 15:30

FC Sellier&Bellot Vlašim

FC Hradec Králové

0:2
0:0

Branky: 53. Čech, 78. Firbacher. Rozhodčí: Klíma – Novák, Poživil. ŽK: 35. Broukal, 82. Januška – 32. Šípek, 40. Vlkanova, 88. Leibl, 89. Kopečný. Počet diváků: 525.

FC Sellier&Bellot Vlašim: Řehák – M. Kadlec, Broukal, P. Breda, P. Pilík – Janda, P. Plachý (68. Jandera), Svoboda (83. Blecha), Januška – Průcha (75. Fotr), A. Jakubov.
FC Hradec Králové: Ottmar - Čech, Kvída, Leibl, Urma - Zbrožek - Vlkanova, Jukl (84. Kopečný), Soukeník, Procházka (72. Doležal) - Šípek (61. Firbacher).


Reportáž

Fotbalisté Hradce Králové vstoupili do utkání aktivně, hned v úvodu v dobré pozici přestřelil Dan Procházka. Pak zajímavý pokus vyslal i Adam Vlkanova, jeho střela měla ideální parametry, ale nakonec zamířila mimo tři tyče. Domácí poprvé zahrozili v 19. minutě, kdy Kadlec vybídl Janušku, jehož rána šla těsně nad.

Vlašimský Januška byl strůjcem i další šance, tentokrát jeho přímý kop na zadní tyči srazil Svoboda vedle. V závěru první pětačtyřicetiminutovky centroval přesně Fanda Čech na Urmu, který poslal míč nad domácí branku. Hned v první minutě druhého dějství měli Votroci další slibnou možnost, tvrdě vypálil dvacetiletý Dominik Soukeník a brankář Řehák měl plné ruce práce.

Hradečtí se však dočkali v 53. minutě, stalo se tak po rohovém kopu. Hezky sehraná akce od Adama Vlkanovy, který našel hlavu Františka Čecha a ten poslal balon za záda gólmana Řeháka, 0:1. Vlašim se snažila o rychlé vyrovnání, nejprve střílel Průcha a pak také Kadlec, obrana Votroků v čele s Radimem Ottmarem zafungovalo jistě.

Hradečtí nadále tlačili a byli lepším týmem, brankář Řehák musel řešit hned několik nebezpečných situací. V 78. minutě se hosté po zásluze dočkali druhého zásahu. Po rohovém kopu sehráli svěřenci kouče Zdenka Frťaly krásnou akci, kdy především příhra Michala Leibla na mladíka Firbachera musela potěšit oko fotbalového diváka. Osamocený Filip Firbacher pak už neměl těžkou práci a míč uklidil do odkryté branky, 0:2.

Třetí branku mohl vzápětí přidat Adam Vlkanova, ale v klíčovém okamžiku si nezpracoval ideálně míč a tato možnost zůstala nevyužita. V samotném závěru měl po vybídnutí od neustále aktivního Vlkanovy velkou možnost sedmnáctiletý Firbacher, jeho pokus byl sražen na břevno. Votroky to však mrzet nemuselo, po skvělém výkonu v druhém poločase si připisují zaslouženě další tři body.

Ohlasy

Zdenko Frťala:

František Čech:

Filip Firbacher:

Fotogalerie

www.fchk.cz www.fchk.cz www.fchk.cz
Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Rozhovory

Na hřišti jsme nechali maximum, ujišťuje Ladislav Krejčí

Reportáž

Dorostenci porazili Boleslav 3:0 a pronásledují čelo tabulky

Aktuální zprávy

Víkendové výsledky Votroků