Vlkanova sestřelil Jihlavu hattrickem

30. 8. 2019   |   FC Hradec Králové
Jihlava byla v duelu 7. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY aktivnějším týmem, leč Hradec srdnatým výkonem vybojoval důležité tři body. V prvním poločase poslal hosty do vedení Klobása, vyrovnání zařídil z pokutového kopu Vlkanova. Ve druhé půli šli Votroci do vedení zásluhou Prekopa. V závěru pak přišel koncert Adama Vlkanovy, jeho dvě branky stanovily konečný výsledek na 4:2.
7. kolo, pátek 30. 8. 2019, 18:00

FC Hradec Králové

FC Vysočina Jihlava

4:2
1:1

Branky: 14., 82. a 88. Vlkanova, 67. Prekop – 7. Klobása, 84. Koubek. Rozhodčí: Zelinka – Paták, Mikeska. ŽK: 52. Javůrek, 74. Vedral, 86. Fortelný. Počet diváků: 888.

FC Hradec Králové: Ottmar – Kopečný, Kvída, Martinec, Urma – M. Černý (55. Soukeník), Zbrožek – Šípek (72. Firbacher), Vlkanova, Frýdek (55. Djurdjević) – Prekop.
FC Vysočina Jihlava: Vejmola – J. Pavlík (80. Koubek), Vedral, Tijani, Javůrek – Smejkal, Fortelný, Lacko, Mikuš (74. Jakub Rezek) – Klobása, Jawo (65. Zoubele).


Reportáž

Do utkání aktivněji vstoupili hosté z Vysočiny a již v 7. minutě z toho byla první branka utkání. Po pravé straně se prosmýkl Mikuš, pod sebou našel volného Klobásu, který uklidil do sítě, 0:1. Jihlava zahrozila i po následném rohovém kopu, naštěstí pohotově skluzem zasáhl Šípek.

Ve 13. minutě zahrával Hradec první rohový kop, míč se vrátil do vápna, kde po nedovoleném zákroku na Kvídu nařídil sudí Zelinka pokutový kop. K exekuci se postavil Adam Vlkanova a chladnokrevně poslal balon za záda gólmana Vejmoly, 1:1.

Do konce první půle musel hned několikrát ukázat své umění brankář Radim Ottmar, který hasil několik slibných šancí Jihlavy. Na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky vyslal pěknou jedovku Otto Urma, míč však letěl vysoko nad. Velké oživení do hry Votroků přinesl dvacetiletý Soukeník, který po dvou minutách na hřišti vyslal do samostatného úniku Jakuba Šípka. Na toho však tváří v tvář vyzrál brankář Vejmola a podržel Jihlavu.

Necelá tisícovka diváků se mohla radovat v 67. minutě. Předcházel tomu přesný centr od Urmy, který do sítě ideálně uklidil nabíhající Erik Prekop, 2:1. Hned vzápětí mohlo být vyrovnáno. Z bezprostřední blízkosti hlavičkoval kanonýr Klobása, brankář Ottmar vytáhl skvělý zákrok a kulatý nesmysl vyrazil ven. Další hvězdný moment Urmy přišel v 82. minutě, tentokrát centroval přesně na hlavu Adama Vlkanovy a nejmenší hráč na hřišti rozvlnil hostující síť, 3:1.

Jihlava se však nevzdávala. Za dvě minuty využil povedený centr z pravé strany Koubek a bylo to 3:2. Hradečtí ale již nechtěli nic nechat náhodě. Famózní výkon završil do otevřené obrany třetí brankou Adam Vlkanova, když přeloboval vyběhnutého brankáře Jihlavy a uzavřel tak na konečných 4:2.

Ohlasy

Zdenko Frťala:

Adam Vlkanova:

Otto Urma:

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B