Votroci v generálce porazili Písek 2:0

13. 7. 2019   |   FC Hradec Králové
Poslední zápas letní přípravy Votrokům vyšel. Soustředění v Písku zakončili výhrou nad místním FC v poměru 2:0 a měli i další šance. O výhře rozhodli v prvním poločase, když se prosadili Erik Prekop a Adam Vlkanova.
přát., sobota 13. 7. 2019, 10:30

FC Písek

FC Hradec Králové

0:2
0:2

Branky: 10. Prekop, 34. Vlkanova. Rozhodčí: Němec – Jevčák, Pravda.

FC Písek: Klement – Sajtl, Běloušek, Benetka, Holý – Kulík, Petřík, Presl, Ulbrich, Mařík – Hrachovec. Náhradníci: Satrapa – Sigmund, Řehoř, Kasík, Pecka, Jiskra.
FC Hradec Králové: Vízek (46. Ottmar) – Kopečný (46. Černý), Zbrožek (46. Kvída), Martinec, Urma (55. Čech) – Jukl (46. Soukeník), Kateřiňák – Doležal (60. Zorvan), Djurdjević (55. Firbacher), Vlkanova (46. Procházka) – Prekop (46. Šípek).


Reportáž

Hradečtí byli lepším týmem od první minuty. Na soupeře nastoupili s velkým nasazením, už v 10. minutě se dostal k míči ve vápně Erik Prekop, jeho střela se otřela o obránce a zapadla k tyči. 1:0 pro Votroky.

Hosté nadále více drželi míč, Písečtí běhali bez něj a do šancí se nedostávali. Po půlhodině poslal z pravé strany velkého pokutového území oblouček na vzdálenější tyč David Doležal a připravený Adam Vlkanova prostřelil brankáře podruhé. Další Vlkanovovu střelu po pěkné kolmé přihrávce a průniku do vápna srazila obrana domácích do bezpečí.

Po přestávce Zdenko Frťala prostřídal, první velkou šanci si ale vytvořili hráči, kteří byli na hřišti už v první půli. Na Doležalovu přihrávku se skluzem vrhnul Fahrudin Djurdjević, bránu ale v krkolomné pozici netrefil.

Následovala série slibných příležitostí Votroků, které končily buď střelami mimo, nebo v rukavicích brankáře Jana Satrapy. V bráně tak neskončily střely Filipa Firbachera, pokus Jakuba Šípka ani rána Milana Černého, kterou obránce srazil na roh.

V závěru byl zápas rozkouskovaný tvrdými zákroky a souboji, na hřišti byla cítit spíš nervozita než naděje na gól. Skóre tak zůstalo stejné jako o přestávce – 2:0 pro Hradec.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Poslední kolo základní části! Pod Lízátka přijede pražská Slavia

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Aktuální zprávy

Víkendové výsledky Votroků