Votroci porazili béčko Sparty 3:2

6. 7. 2019   |   FC Hradec Králové
Předposlední utkání letní přípravy nezačalo pro Votroky dobře, béčko Sparty poslal do vedení Radim Prokopec. Pohotovým gólem Adama Vlkanovy, krásnou trefou Filipa Zorvana a přesnou hlavičkou Kristiana Zbrožka však domácí zápas otočili. Hosté už jen snížili na konečných 3:2.
přát., sobota 6. 7. 2019, 11:00

FC Hradec Králové

AC Sparta Praha B

3:2
3:1

Branky: 24. Vlkanova, 27. Zorvan, 37. Zbrožek – 8. Prokopec, 61. Flak. Rozhodčí: Pechanec – Myška, Melichar. ŽK: 73. Burda. 420 diváků.

FC Hradec Králové: Ottmar (46. Vízek) – Kopečný, Zbrožek (46. Kvída), Martinec (61. Ptáček), Urma – Jukl, Kateřiňák (46. Soukeník) – Procházka (22. Doležal), Zorvan (46. Šípek), Vlkanova (61. Bičiště) – Prekop (46. Firbacher).
AC Sparta Praha B: 1. poločas: Bačkovský – Gabriel, Plechatý, Sváta, Šnajdr – Palečko, Červak – Fortelný, Ch. Frýdek, Ambler – Prokopec. 2. poločas: Čtvrtečka – Konopásek, Piško, Burda, Dudl – Šimáček, Cabadaj – Flak, Patrák (66. Prokopec), Vukadinović – Dao.


Reportáž

Hradečtí od úvodu více drželi míč, mladí sparťané ale jejich kombinace stačili zachytávat a spoléhali na brejky. Vyplatilo se jim to v 8. minutě, když Christian Frýdek vyslal přihrávkou za obranu do samostatného úniku Radima Prokopce a ten prostřelil Radima Ottmara. 1:0 pro hosty.

Votroci mohli zahrozit po přímém volném kopu Jiřího Kateřiňáka od levé postranní čáry. Na jeho centr jen o centimetry nedosáhl hlavičkující Adam Vlkanova. Dalekonosná střela Miloše Kopečného o chvíli později mířila příliš vysoko a na Vlkanovův centr o kousek nedoskočil Filip Zorvan.

Ve 24. minutě se domácí dočkali. Přetažený Kateřiňákův centr z rohového kopu dopadl k nohám Vlkanovy, ten se rychle zorientoval a křížnou střelou překonal Huga Jana Bačkovského. 1:1. O tři minuty později vystihl Erik Prekop nepřesnou přihrávku sparťanů, přihrál volnému Zorvanovi a ten pohotovým obloučkem přehodil gólmana hostů. 2:1 pro domácí.

Třetí gól Votroků přinesla opět standardní situace. Kateřiňák načechral oblouček do vápna z přímého volného kopu od postranní čáry, nejvýš se ve změti hráčů vyšplhal Kristian Zbrožek a lehkým trknutím hlavou překonal Bačkovského. 3:1.

Oba soupeři do druhé půle prostřídali, o první nebezpečnou akci se však postarali hráči, kteří měli v nohách první pětačtyřicetiminutovku. Vlkanova udržel míč, přihrál před šestnáctku Robertu Juklovi a jeho tvrdá střela slušně protáhla Jana Čtvrtečku. Hlavička Filipa Firbachera po pěkném centru Davida Doležala mířila o chvíli později jen kousek vedle brány.

V 60. minutě se Votroci dostali hned do dvou vyložených šancí. Jakub Šípek důrazně vybojoval míč, obstřelil Čtvrtečku, míč ale narazil jen do tyče. Od ní se odrazil přímo k Vlkanovovým nohám, jeho dorážku ale na brankové čáře zastavil skluzující obránce. Krátce nato se ale díky nedorozumění v hradecké obraně zmocnil míče Kristian Flak a prostřelil Patrika Vízka. Bylo to zase jen o gól.

V 75. minutě měl po pěkné přihrávce Vukadina Vukadinoviće velkou šanci Youssouf Dao, na poslední chvíli k němu ale přistoupil Michael Ptáček a jeho střelu srazil několik centimetrů vedle tyče. S Flakovou tvrdou ránou si poradil Patrik Vízek a Prokopcovu střelu z otočky zblokoval Jan Kvída. Závěrečný tlak soupeře tak Hradečtí ustáli a vyhráli 3:2.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B